Košarka

Surovi Amerikanci uništili Japan

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država pobijedili su Japan sa 98:45 u svojoj posljednjoj utakmici prve faze na Mundobasketu u Kini.
Surovi Amerikanci uništili Japan
Sportski portali Izvor

Poslije mučenja protiv Turske i umalo poraza u neizvjesnoj završnici, reprezentativci Sjedinjenih Američkih Država bez ikakvih problema savladali su Japan.

Već na početku vidjelo se da se Japancima sprema potpuni debakl, kada je Amerika povela sa 13:0. Tek onda je Japan došao do prvih poena, ali Amerikanci su nastavljali da ih melju. U prvoj četvrtini su dozvolili protivniku da postigne svega devet poena.

Niša bolje za Japan nije bilo ni u drugoj dionici. Vrlo brzo su Amerikanci došli do 20 poena viška, a sredinom druge četvrtine i do +30. Ipak nisu se tu zasutavili, već su nastavljali da lete terenom i na poluvrijeme otišli sa 33 poena prednosti.

Gaženje protivnika izabranici Grega Popoviča nastavili su i u trećem periodu, kada su postigli 28 poena, a Japancima dozvolili da postignu samo osam.

Tek u posljednjoj dionici reprezentativci SAD-a su malo popustili gas, ali tada već nije bilo nikakve šanse da Japan ugrozi njihovu ogromnu prednost. Posljednja dionica završena je egalom 14:14.

 

 

Portal Analitika