Crna hronika

Saslušana bivša direktorica Atlas banke Vesna Pavlović Furth

Bivša direktorica Atlas banke Vesna Pavlović  Furth saslušana je danas u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT), potvrdio je Portalu Analitika njen branilac, advokat Lazar Aković.

Fos media
Fos media
Portal AnalitikaIzvor

Pavlović Furth je iznijela odbranu i u potpunosti negirala krivicu, a u nastavku postupka će se braniti sa slobode, rekao je on.

Furth do sada nije saslušavana pred istražnim organima jer nije bula u Crnoj Gori.

 Nakon hapšenja Dejana Sekulića, kuma odbjeglog bankara Duška Kneževića, SDT je pokrenulo istragu protiv bivših direktora Atlas banke, među kojima je i Vesna Pavlović Furth.

Pavlović Furth je pod istragom kojom su obuhvaćeni i bivši potpredsjednik Atlas grupe Mihailo Banjević, bivši izvršni direktor za komercijalu u Atlas banci Duško Đukanović i bivši izvršni direktor Atlas banke Đorđe Đurđić. 

Oni su ranije saslušani u istrazi odobravanja kredita bez adekvatnog pokrića čime je Atlas banci nanešena šteta od skoro 600.000 eura.  Banjević, Đurđić i Đukanović, nakon što su dali izjavu pred specijalnom tužiteljkom Lidijom Vukčević, pušteni su da se brane sa slobode.

Oni su tužiteljki pojašnjavali pod kojim okolnostima i kako su odobrili kredit za koji istražitelji sumnjaju da je nanio višemilionsku štetu Atlas banci.

 

Portal Analitika