Politika

Ivezaj: Kapitalne projekte finansirao Glavni grad, ne Opština Tuzi

Nekulturno i primitivno medijsko prozivanje od strane bivšeg člana DPS-a Marka Ljucđonaja, ne zaslužuje odgovor. Od “ partijskog preletača” ništa drugačije se ne može ni očekivati, kazao je odbornik DPS-a u SO Tuzi, Simon Ivezaj.
Ivezaj: Kapitalne projekte finansirao Glavni grad, ne Opština Tuzi
Portal AnalitikaIzvor

„Iako njegovi  navodi ne korespondiraju sa istinom, a moja moralna načela i porodično vaspitanje mi nalažu da sa takvim ljudima ne ulazim u polemike, ipak zbog javnosti, želim da demantujem i razobličim  neistine koje je dotični saopštio. Uzgred, ako se uzme u obzir činjenica da je moja kritika bila upućena rukovodstvu Opštine Tuzi, a da su i na prethodna naša saopštenja odgovarali samo predstavnici Albanske alternative, postavlja se pitanje, da li ova  stranka sama vrši vlast u Tuzima, a ostali koalicioni partneri su tek njeni obični privjesci?!“, naveo je Ivezaj.

Dodaje da ukoliko postoji neka skrivena borba za prevlast nad albanskim biračkim tijelom, onda je, kako kaže, svakako očigledno da Albanska alternativa želi da očuva dominaciju unutar Albanskog foruma gurajući pod ruku saopštenja svojim nestručnim kadrovima iz Opštine.

„Netačno i nemušto saopštenje demantujemo činjenicima:

Dakle, na urbanističkoj parceli 52, detaljnim planom koji je usvojila skupština Glavnog grada uz prethodnu saglasnost Opštine Tuzi, predviđena je saobraćajnica kako sa sjeverne tako i sa južne strane vrtića, što se jasno može utvrditi uvidom u važeći planski dokument. Opština Tuzi, dok je bila pod vođstvom DPS-a zajedno sa koalicionim partnerima, nije predvidjela budžetom regulisanje saobraćajnice jer je to pripadalo Agenciji za izgradnju. Prema budžetu koji je usvojila aktuelna vlast, čiji ste Vi kadar, predviđeno je 30.000 eura za izgradnju te saobraćajnice, koja nije još uvijek završena, pa ne postoji adekvatan pristup vrtiću na dan početka školske godine“, istakao je odbornik DPS-a.

 

tuzi-4

 

On podsjeća Ljucđonaja da kada govori da je zemljište za izgradnju vrtića ustupio Glavni grad, a ne Opština, da ni vodovode u ruralnim područjima (Hoti, Spinja i Skorać) kao ni mnoge druge kapitalne projekte, nije započela niti finansirala Opština Tuzi, već Glavni grad, ali im to, prema njegovim riječima, ne predstavlja problem da se upravo tim projektima kite pred građanima kako bi osvojili koji politički poen.

„Toliko o vašoj zamjeni teza“, zaključio je Ivezaj.

Napominje da vrtić „Đina Vrbica“ zvanično nije počeo sa radom, „a i kako bi kad mu “saobraćajni pristup” izgleda kako izgleda na priloženim fotografijama?!“ Istakao je da saobraćajnica nije završena na vrijeme za početak školske godine, iako su za nju, kako kaže, odvojena sredstva iz opštinskog budžeta.

„Bolje bi bilo, dragi gospodine Ljucđonaj, da se pozabavite, infrastrukturom u Opštini i poboljšanjem kvaliteta života građana, umjesto što gubite vrijeme analizirajući  ko kakve serije i crtane filmove ima kapaciteta da prati“, stoji u saopštenju odbornika DPS-a.

Portal Analitika