Crna hronika

Optužnica protiv Nikčevića i kolega vraćena na dopunu

Optužnica protiv bivšeg šefa nikšićke filijale Crnogorske komercijalne banke Radoslava Nikčevića i njegovih osam kolega zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja na organizovani način CKB oštetili za milionski iznos vraćena je Tužilaštvu na dopunu - potvrđeno je Pobjedi iz Višeg suda.
Optužnica protiv Nikčevića i kolega vraćena na dopunu
Portal AnalitikaIzvor

Optužnica protiv bankara nikšićke filijale CKB-a već je jednom razmatrana u Višem sudu, ali je zbog formalnih nedostataka vraćena Specijalnom tužilaštvu na doradu.

Optužnica koju zastupa specijalna tužiteljka Sanja Jovićević bankare tereti da su od 2007. do početka 2011. godine neovlašćeno i bez odobrenja klijenta prenosili novac sa njihovih računa na druge tekuće račune.

Takođe, sumnja se i da su bez znanja klijenata podizali gotovinu sa njihovih računa. Na listi optuženih pored Nikčevića su Dragan Perutović, Ivan Radulović, Jelena Čvorović Šćepanović, Miroslav Antunović, Svetlana Cicmil, Aneta Novaković, Aleksandar Nikčević i Dragica Radulović.

Na listi okrivljenih bila je i M. Ć. koja je tokom istrage dobila status svjedoka saradnika. Tokom petogodišnje istrage inspektori Sektora kriminalističke policije su provjerili skoro cjelokupno poslovanje poslovnice CKB-a u Nikšiću od 2007. do 2011. godine.

Na prethodnom pretresu, kada je razmatrana optužnica, odbrana je bila saglasna da tužiteljka Jovićević u novoj optužnici nije uvažila sugestije vanpretresnog vijeća Višeg suda koje je insistiralo na tome da u dispozitivu optužnice treba jasno opisati način izvršenja krivičnog djela, precizirati ko je, kako i koliko stekao imovinske koristi zloupotrebom položaja u bankarskom poslovanju.

Advokat Dragomir Ćalasan ukazao je tada da se optužnica zasniva na fotokopijama elektronskih naloga, zbog čega ovi dokumenti nemaju validnost u krivično-pravnoj stvari. On je ukazao na to da optužnica ne sadrži vremenski period u kojem je navodno djelovala kriminalna grupa sa njegovim branjenikom Radoslavom Nikčevićem na čelu. Tužiteljka je u cjelini ostala pri navodima iz optužnog akta.

Portal Analitika