Region

Peović: Srbi danas u Hrvatskoj igraju ulogu Židova

Kandidatkinja na izborima za hrvatskog predsjednika iz Radničke fronte Katarina Peović, gostujući na RTL-u, uporedila Srbe sa Jevrejima u nacističkoj Nemačkoj.
Peović: Srbi danas u Hrvatskoj igraju ulogu Židova
IndexIzvor

Ona je najprije komentarisala trku predsjedničkih favorita Kolinde Grabar Kitarović, Zorana Milanovića i Miroslava Škore, o kojoj je rekla da je unaprijed izgubljena bitka.

"Ko god pobjedi, narod će izgubiti. To je bitka među ljudima koja narodu ništa dobro donijeti neće", rekla je ona.

Kako piše hrvatski Index, Radničku frontu mnogi doživljavaju kao neku vrstu komunističke partije, ali Peovićeva je istakla da prema tom razdoblju gleda kritički.

"Radnička fronta i ja se kritički odnosimo prema Komunističkoj partiji i ideji te prosvjećene elite koja sve treba da nas vodi. Demokratska smo stranka i smatramo da je važno da svi jednako participiraju i odlučuju o pitanjima koja se na nas odnose i u tom smislu Komunistička partija ne može biti uzor", kazala je Peovićeva.

Jedna od glavnih tema u medijima proteklih je dana Milorad Pupovac, koji je izazvao žestoke reakcije izjavom u kojoj je, zbog nedavnih huliganskih i šovinističkih ispada, Hrvatsku uporedio s NDH, podsjeća Indeks.

"Ne bih Pupovca komentarisala, svakako ga ne bih kritikovala. Srbi danas u Hrvatskoj igraju ulogu Židova. Koriste se za homogenizaciju većinskog naroda protiv manjinskog. Izuzetno je važno da primjetimo zašto radimo na takvom odvajanju Srba i Hrvata umjesto da se bavimo ekonomskim temama, kritikujemo kapitalističke elite koje su nas dovele do ovoga gdje jesmo. Kapitalističke elite preko svojih političkih predstavnika proizvode sukob koji je potpuno nebitan. Naravno da je to kapitalistička zavjera. Pozadina takve motivacije da se proizvodi neprijatelj u obliku Srbina je potpuno identična motivaciji proizvodnje Židova u nacističkoj Njemačkoj", rekla je Peovićeva.

Portal Analitika