Pljevlja: Radnici u kotlarnici dolaze na posao, ali ne izvršavaju radne zadatke

Radnici u proizvodnji lokalnog preduzeća “Grijanje” ne odustaju od svojih zahtjeva za isplatom zaostalih primanja, jer su njihove porodice na ivici ljudske izdržljivosti.
Pljevlja: Radnici u kotlarnici dolaze na posao, ali ne izvršavaju radne zadatke
PV informerIzvor

Oni tvrde da im je iz Uprave preduzeća savjetovano da nastave rad, a da svoja zaostala primanja zatraže sudskim putem. Navode da su odbili taj predlog jer su prve tužbe realizovane u novembru prošle godine i da sudski postupci predugo traju, a njihove katastrofalne materijalne mogućnosti ih tjeraju da ne žele da obavljaju radne zadatke dok im se ne isplati zarađeno.

Iz obe sindikalne organizacije u preduzeću tvrde da su svi radnici u neposrednoj proizvodnji toplotne energije jedinstveni da istraju u svojim zahtjevima, bez izuzetka, i da su odlučili da će dolaziti na posao, poštovati radno vrijeme ali neće obavljati radne zadatke.

Navode da su kotlovska postrojenja van pogona i da bez remonta kotlova nije moguće krenuti sa proizvodnjom toplotne energije, a vremena je sve manje do početka grejne sezone.

Ističu da imaju veliku podršku stanara kao i podršku od rukovodstva obje Sindikalne organizacije Crne Gore. Navode da ih niko od rukovodstva opštine Pljevlja nije posjetio, iako rade izuzetno težak i odgovoran posao, ali se nadaju da će se opština Pljevlja, kao osnivač, aktivno uključiti u rješavanje ovog problema od šireg društvenog značaja, jer vremena je sve manje.

U odgovoru na reagovanje iz rukovodstva preduzeća, navode da oni imaju i previše radnih obaveza da bi se bavili načinom poslovanja preduzeća ali kao odgovorni radnici moraju ukazivati na uvećane troškove koji umanjuju efikasnost poslovanja.

Radnici iz kotlarnice u Skerlićevoj se zahvaljuju svima koji su ih podržali u njihovim opravdanim zahtjevima isplate zarađenog, jer i oni imaju porodice i djecu koja trebaju da imaju makar minimalne uslove za normalan život i školovanje.

Portal Analitika