Košarka

Filipini ispustili pobjedu, Angola bolja nakon produžetka

Košarkaši Angole savladali su Filipine rezultatom 83:78 u posljednjem meču grupe D Svjetskog prvenstva u Kini.
Filipini ispustili pobjedu, Angola bolja nakon produžetka
Sportski portaliIzvor

Angola je vodila tokom većine meča ali u završnici prokockala prednost, pa slavila pobjedu posle produžetka.

Ta afrička selekcija je pobjedom zauzela treće mjesto u grupnoj fazi, ostavivši Filipine bez ijedne pobjede posle ubjedljivih poraza od Srbije i Italije.

Angola je kontrolisala rezultat i na poluvrijeme otišla sa +4 (38:34), a njihova prednost je rasla i tokom treće dionice i pred posljednjih deset minuta bilo je 56:46.

Filipini su tokom 4/4 gubili i sa 12 poena, sredinom dionice bilo je 9 razlike, ali je uslijedila velika serija i preokret za vođstvo od 70:67.

Angola je uspjela da se vrati i da povede, a na 73:73, a Filipini su imali napad za pobjedu - Perez je uzeo loptu u ruke na pet sekundi do kraja, a onda četiri sekunde protraćio čekajući da se nešto desi, pa "ispalio" trojku sa skoro pola terena koja nije došla ni do obruča.

U produžetku Angola je opet povela, ali se ušlo u novu dramatičnu završnicu. Angola je propustila priliku da slobodnim bacanjima dođe do +4, ali je trojku za novu produžetak promašio Ravena.

Najbolji kod pobjednika bio je Žoakim Valdelisio sa 20 poena i sedam skokova. Po 12 poena su imali Redži Mur i Janik Moreira, koji je dodao i 15 skokova.

Filipince je predvodio Endrej Bleč sa 23 poena i 12 uhvaćenih lopti, a pratio ga je Džejmar Perez sa 17 poena.

Zanimljivo je da je Gejb Norvud, igrač Filipina, jedini starter na Mundobasketu koji u grupnoj fazi nije uspio da postigne nijedan poen. Odigrao je ukupno 42 minuta i šutirao 0/6 iz igre.

Portal Analitika