Crna hronika

Djevojka svjedočila da je njen momak prodavao heroin

Apelacioni sud produžio je pritvor za dva mjeseca okrivljenima S. R. i S. R. zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Djevojka svjedočila da je njen momak prodavao heroin
PobjedaIzvor

Iz Apelacionog suda je objašnjeno da ocjenom svih dokaza iz spisa predmeta proizilazi da su okrivljeni osnovano sumnjivi da su počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret.

- Osnovana sumnja proizilazi iz iskaza svjedokinje B. K. koja je ispričala da je bila djevojka S. R, da je neko vrijeme živjela kod njega i da je gledala kako on prodaje heroin. Kazala je i da je od najmanje deset ljudi čula da je S. R. drogu držao kod brata – piše u obrazloženju suda.

Među dokazima protiv osumnjičenih je i iskaz svjedoka Š.V. koji je rekao da je 6. juna od S. R. više puta za 20 eura kupovao heroin.

- Iz zapisnika Uprave policije o pretresanju stana i drugih prostorija koje koristi S. R. utvrđeno je da su policajci kod njega pronašli pištolj, 17 providnih pakovanja sa sadržajem praškaste materije, braon boje, nalik na heroin – navedeno je u rješenju Apelacionog suda.

U rješenju se ističe da je Viši sud pravilno odlučio kada je okrivljenima produžio pritvor jer postoje okolnosti koje ukazuju da ukoliko bi se našli na slobodi mogli bi uticati na svjedoke.

Portal Analitika