Fudbal

Savićević: Da pronađemo pobjednički mentalitet

Vukan Savićević vjeruje da će Crna Gora popraviti loš utisak koji je ostavila u dosadašnjem dijelu kvalifikacija. "Sokoli" su posljednji u kvalifikacionoj grupi sa samo dva boda.
Savićević: Da pronađemo pobjednički mentalitet
Portal AnalitikaIzvor

On je istakao da "sokoli" moraju da pronađu pobjednički mentalitet.

"Novi je selektor, donio je nove stvari. Imali smo dobar sastanak gdje smo pričali o svemu što nas čeka i ne treba uopšte da se osvrćemo na ono što je bilo, već da gledamo ono što slijedi. Selektor nam je rekao da treba da budemo svjesni da imamo kvalitet, mi to i znamo, ali moramo i da pronađemo pobjednički mentalitet", kaže Savićević.

Vezista Visle iz Krakova kaže da ekipa sada misli samo na Mađarsku, te da je ta utakmica bitna zbog samopouzdanja.

"Obje utakmice su bitne. Sada moramo da se fokusiramo na Mađarsku, jer je ta utakmica veoma bitna za samopouzdanje. Sada mislimo samo o Mađarima, koji su prava priprema za ono što slijedi. Sa Česima je važna utakmica u takmičarskom smislu -, radi se o jakoj reprezentaciji, ali pričaćemo o njima nakon Mađarske", kaže Savićević.

On je poručio da novom selektoru treba dati vrijeme da posloži kockice.

"Imamo igrački kadar koji je veoma dobar, ja sa boljim igračima do sada nijesam trenirao. Mentalitet je bitan i velika je odgovornost na nama. Neke stvari ne smiju da nam se ponove. Želimo da pobjeđujemo, ali tek je stigao novi selektor i za sve treba vrijeme. Zato nam sada pritisak najmanje treba. Najbitnije je da krenemo da igramo ljepši fudbal nego kod prethodnog selektora i siguran sam da ovaj tim to može da ostvari", poručio je Savićević.

Branislav Janković, vezista Sutjeske, vratio se u reprezentaciju nakon pet godina.

"Presrećan sam što sam opet ovdje. Mislim da je poziv u reprezentaciju stigao u pravom momentu. Da oživim karijeru, iako sam i dalje mlad, ali pravi je trenutak za dobre nastupe u nacionalnom timu i nadam se odlasku u inostranstvo", kaže Janković.

Osvrnuo se i na dva naredna meča "hrabrih sokola".

"Mađarska je ozbiljan protivnik, ima jak ritam, mnogo trči. Biće teško, ali za nas nema alibija, moramo da damo sve i da pokušamo da pobijedimo. Češka? Jedno od pravila je, to nam je i selektor objasnio, glasi da pričamo samo o narednom rivalu", rekao je Janković.

Portal Analitika