Politika

Damjanović: Nećemo sa onima koji su nam ukrali mjesto u odboru

Posebni klub poslanika neće prisustvovati sastanku opozicionih predstavnika koji je inicirala predsjednica SDP-a Draginja Vuksanović-Stanković, jer nećemo da sjednemo za sto sa onima koji su nam, uz pomoć DPS-a, oteli mjesto u Odboru za reformu izbornog i drugog zakonodavstva, odnosno sa Demokratama – kazao je za Pobjedu Aleksandar Damjanović, šef tog kluba.
Damjanović: Nećemo sa onima koji su nam ukrali mjesto u odboru
Portal AnalitikaIzvor

Vuksanović-Stanković uputila je ranije poziv liderima opozicionih partija i predstavnicima poslaničkih klubova koji su iskazali spremnost za rad u Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, na sastanak radi dogovora o definisanju zajedničke platforme za razgovore sa predstavnicima vlasti. Damjanović je Pobjedi kazao da je imao komunikaciju sa Vuksanović-Stanković i da ju je obavijestio da „postoji prethodno pitanje koje se mora riješiti“.

- Pitanje krađe mjesta u Odboru od Demokarata se prethodno mora riješiti. Dok se to ne riješi, neprihvatljivo je da damo legitimitet onima koji su nam ukrali mjesto – istakao je Damjanović. Demokrate još nijesu odgovorile da li prihvataju poziv predsjednice SDP-a. Osim saopštenja prije sedam dana, u kojem su naveli da će njihov lider Aleksa Bečić biti službeno odsutan u vrijeme sastanka, te da će članovi Odbora Momo Koprivica i Danilo Šaranović donijeti odluku hoće li se odazvati pozivu Vuksanović-Stanković, predstavnici Demokrata nijesu se više oglašavali ovim povodom. Pobjeda nije dobila odgovor na pitanje poslato u petak, ali ni juče. Na naše pozive funkcioneri Demokrata nijesu odgovarali.

 

Portal Analitika