Fudbal

Ikardi u PSŽ-u

Argentinac Mauro Ikardi novi je igrač Pari Sen Žermena (PSŽ), zvanično je saopštio francuski klub.
Ikardi u PSŽ-u
IndeksIzvor

Argentinac je potpisao za PSŽ i došao na pozajmicu iz Intera, ali je prvo morao da produži ugovor sa milanskim klubom pošto mu je aktualni isticao 2021. godine. Iako ne računa na njega, Inter je insistirao da se saradnja produži na godinu dana kako Ikardi narednog ljeta ne bi ucjenjivao klub. Neroazuri su htjeli osiguranje jer bi Ikardi u teoriji idućeg ljeta mogao doći s pozajmice iz Pariza i godinu dana prije isteka ugovora dovesti Inter u tešku situaciju.

Italijani su za pozajmicu od godinu dana dobili pet miliona eura i dodatnih 65 milijuna mogu očekivati narednog ljeta ako se PSŽ odluči da otkupi argentinskog golgetera, a vjerovatno hoće jer Kavani idućeg ljeta odlazi u Bekamov Inter Majami, a pitanje je što će biti s Nejmarom i Mbapeom.

Ikardi je finansijski i fudbalski sjajno prošao. Pojačao je top klub, igraće Ligu šampiona i umjesto dosadašnjih 4,5 miliona eura u Interu, sada će u Parizu zarađivati osam miliona godišnje. Bonus od dva miliona eura dobiće ako PSŽ odluči da ga otkupi. Ako se vrati u Inter, plata će mu biti pet miliona eura.

Upravo je zbog novca izbio sukob Vandee Ikardi, Maurove supruge i agenta, i uprave Intera.

Portal Analitika