Politika

AA: DPS pokazao da je protiv opštine Tuzi

Opštinski odbor Demokratske partija socijalista (DPS) iz Tuzi je, bojkotom svečane sjednice povodom Dana opštine, javno pokazao da ima posebnu logiku, i da je protiv te opštine, ocijenjeno je iz Albanske alternative (AA).
AA: DPS pokazao da je protiv opštine Tuzi
MinaIzvor

Kako su naveli, opštinski Odbor DPS-a Tuzi, nastavlja sa svojom starom navikom, odnosno podjelama.

“Misle da građani Malesije i šire ne znaju da unutar Odbora, zapravo podjele su im osnov djelovanja, jer su im posebni seoski i vjerski kriterjumi, recimo ko treba da bude presjednik, što na djelu pokazuje da su zapravo antiopštinski i antidržavni element”, kaže se u saopštenju.

Oni smatraju da je DPS time pokazao i da je protiv premijera Duška Markovića, koji je povodom praznika primio rukovodstvo i čestitao Dan opštine.

“Pokazali su da su protiv Vlade, koja je na osnovu zakona, dala saglasnost da Dan opštine bude 1. septembar, kada su Tuzi postali punopravna opština na osnovu zakona koji je Vlada usvojila. Pokazali su da su protiv ministarke Pribilović, koja je zajedno sa drugim zvaničnicima uveličavala svečanu sjednicu povodom Dana opštine”, piše u saopštenju.

Pokazali su, kako navode, da su i protiv predsjednika Crne Gore, Mila Đukanovića, predsjednika Skupštine, Ivana Brajovića, i iskrenih albanskih najviših zvaničnika iz regiona koji su poslali telegrame.

Portal Analitika