Fudbal

Navas zvanično nova 'jedinica' PSŽ-a

Golman Kejlor Navas pojačao je redove Pari Sen Žermena, potvrdio je francuski klub.
Foto: psg.fr
Foto: psg.fr
Sport klubIzvor

Transfer iz Reala je navodno vrijedan 15 miliona eura, a reprezentativac Kostarike je potpisao trogodišnji ugovor sa ‚svecima‘ vrijedan šest miliona po sezoni.

Prije nego što je postignut dogovor, Navas je pregovarao sa sada već bivšim sportskim direktorom Enrikom Anterom, a kada je Leonardo stigao na njegovo mjesto došlo je do zastoja. Zbog toga se čekao posljednji dan prelaznog roka za ozvaničenje saradnje.

Kostarikanac je od dolaska Tiba Kurtoe u ‚kraljevski klub‘ prošle sezone postao drugi golman, a dodatno je pao u poretku pošto je priliku dobio Luka Zidan, sin trenera Madriđana Zinedina Zidana. Mladi Francuz je otišao na pozajmicu u Rasing, ali je Navas tražio da napusti klub jer ne želi da bude zamjena za belgijskog golmana.

Interesovanje za Navasa pokazivali su i Benfika i Mančester Junajted, ali do dogovora nije došlo.

32-godišnji golman je zabeležio samo 11 nastupa u La Ligi prošle sezone, sedam otkako se Zidan vratio u klub u martu. Iako se činilo da će ove sezone dobijati češće priliku, Navasu je navodno rečeno da nije dio planova.

Navas je u Real stigao iz Levantea u ljeto 2014. godine i osvojio je tri titule u Ligi šampiona sa klubom. Prethodno je igrao za Albasete i Saprisu.

Pari Sen Žermen je u 'kraljevski klub' poslao Alfonsa Areolu na pozajmicu do kraja sezone, bez opcije da ga Madriđani otkupe na kraju sezone. Mladi Francuz ima ugovor sa 'Svecima' do 2023. godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Portal Analitika