Crna hronika

Tokom Sea Dance-a uhapšeno 25 osoba, zaplijenjeno 400 ekstazi tableta

Policija je tokom trajanja ovogodišnjeg izdanja Sea Dance festivala pronašla i oduzeli više vrsta opojnih droga i tom prilikom uhapšeno je 25 osoba, podnijeto devet krivičnih i 30 prekršajnih prijava protiv ukupno 39 lica.
Tokom Sea Dance-a uhapšeno 25 osoba, zaplijenjeno 400 ekstazi tableta
Portal AnalitikaIzvor

'Službenici Uprave policije su tokom trajanja „Sea Dance“ festivala u Budvi, 30. i 31. avgusta i 01. septembara 2019. godine, preduzeli preventivne aktivnosti kako bi ova manifestacija prošao u najboljem redu. Policijski službenici su nizom aktivnosti  značajno doprinijeli da na „Sea Dance“ festivalu ne bude narušavanja javnog reda i mira, tako da nije zabilježen nijedan incident. Festivalu oko 60.000 ljudi.  Osim preventivnih aktivnosti, policijski službenici su preduzeli i represivne mjere i radnje, koje su se prvenstveno odnosile na otkrivanje, sprječavanje i suzbijanje zloupotrebe opojnih droga'', navodi se u saopštenju UP. 

Kako dodaju, tokom ova tri dana službenici Uprave policije su kontrolom više lica pronašli i oduzeli više vrsta opojnih droga i tom prilikom podnijeli devet krivičnih i 30 prekršajnih prijava protiv ukupno 39 lica. 

''Krivične prijave su podnijete protiv devet lica zbog sumnje da su počinila devet krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok su prekršajne prijave podnijete protiv 30 lica zbog počinjenih prekršaja iz čl. 52 Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.  Lišeno je slobode ukupno 25 lica, sedam lica zbog krivičnih djela a 18 lica zbog počinjneih prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga. Tokom tri dana festivala najviše je zaplijenjeno je oko 80 grama kokaina, oko 70 grama marihuane, oko 400 komada tableta ekstazi i oko 25 grama amfetamina. Procjena je organizatora da je za ova tri dana festivalu „Sea Dance“ prisustvovalo oko 60.000 posjetilaca'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika