Muzika

Spektakularni nastup Dejvida Gete za kraj Sea Dance festivala!

Sinoćnje, spektakularno finale ovogodišnjeg Sea Dance festivala, održanog od 30. avgusta do 1. septembra na plaži Buljarica kod Budve,  bilo je ujedno i najbolji mogući vrhunac cijele ljetnje sezone.
Spektakularni nastup Dejvida Gete za kraj Sea Dance festivala!
Portal AnalitikaIzvor

Preko  63.000 posjetilaca iz preko 40 zemalja svijeta prodefilovalo je kroz  kapije festivala tokom prethodne tri noći, a sinoćnji nastup Dejvida Gete, osim što će ostati upisan u muzičku istoriju ovih prostora,  ujedno je označio i početak nove ere za Sea Dance! 

dron-guetta-6Francuski producentski mag pred publikom od nekoliko generacija ređao je svoje najveće hitove, od novijih poput „Say My Name“, do apsolutnih himni  kao što su „Titanium“, "When Love Takes Over" i brojne druge,  horski dočekane na prepunoj glavnoj bini! david-guetta-1Scenski efekti kakve smo dosad gledali samo na festivalima kao što su Tomorrowland, Ultra ili EXIT, publiku su ostavljali bez daha, a Getina neposrednost i otvorenost prema publici koja ga je oduvijek odvajala od ostalih najvećih zvijezda našeg vremena, sinoć je ostavila dubok trag na publici koja dugo nije nekog ispratila tako glasnim ovacijama.
I  britanski hit trio DISCIPLES pred nastup u Crnoj Gori priznali su da  jedva čekaju da se upoznaju sa domaćom publikom, a obećanje da će  prirediti provod za pamćenje održali su od prvog do posljednjeg minuta svog nastupa koji je u svakom pogledu već sazreo da nosi i centralno  mjesto u programu! Talenat regiona posljednjeg dana predstavljali su  domaćini festivala WHO SEE, rap senzacija KLINAC i mlada njemačka  DJ zvijezda LOVRA! 
 
ofenbach-1

I prva dva festivalska dana, glavnu binu  zapljuskivale su dobro poznate pjesme zahvaljujući globalnim zvijezdama  kao što su SVEN VäTH, RICHIE HAWTIN, ROBIN SCHULZ i OFENBACH, kao i  regionalna imena među kojima su bili vodeći  magovi BASSIVITY kolektiva SENIDAH, KUKU$, FOX, HAZZE, SURREAL, ali i DARKO RUNDEK i EKIPA. 

Sinoćnje finale na No Sleep bini bilo je vrhunac tri besane noći na plaži pored plavog Jadrana, a planetarno voljeni RECONDITE donio je  istinsku muzičku magiju. 

Njemac raskošnog opusa uživo je izvodio svoje bravurozne kompozicije zbog kojih je plaža bila ispunjena čak i  tokom Guettinog nastupa na do kraja ispunjenoj glavnoj bini. 

Čast da  zatvori ovogodišnje festivalsko izdanje pripala je trenutno  najtraženijem izvođaču sa naših prostora TIJANI T, koja je nakon nastupa u preko 50 zemalja svijeta, odmah uz gotovo sve najveće  svjetske festivale, jutros sa velikom radošću upisala i Sea Dance. 

Da cijela noć bude besprekorna pobrinuli su se i internacionalno priznati  crnogorski producent DARKO MILOŠEVIć, kao i nikšićka DJ  legenda PROXIMUS, novljanski mag P.S. i mlada SABINAA. 

U prethodna  dva dana na No Sleep plaži nastupali su još HELENA HAUFF, EELKE KLEIJN, MARKO NASTIć, AUDIOSTORM, DOUBLE NEEDLE PROJECT, SKEPTIK AKA PERO FULLHOUSE, HARIS, MILI SEFIć, POPI DIVINE i drugi.

sea-dance-buljaricaProvod na ovogodišnjem Sea Dance festivalu trajao je i tokom dana,  zahvaljujući dnevnim žurkama, a tokom večeri, pored glavne i No Sleep  bine, publika je pohodila i TDI binu, te su za žurku posljednji dan  bili zaduženi DANNY CRUZ, OYSHA, DAVOR BILLYC, ROSSKE,  WRECKAGE i LEO FRAGOGIANNIS, a finale na Silent Dance bini upriličili  su i ovaj put MR. FANATIK, _DJURA i DIRTY. 

Raznolikost sadržaja  ogledala se i u projektu “Kreativna Crna Gora” koji je Sea Dance  razvio sa Ministarstvom kulture Crne Gore i UNDP, a koji je mladim  domaćim umjetnicima pružio priliku da se predstave publici iz čitavog  svijeta na binama Living Culture Music i Living Culture Cinema.


 

Portal Analitika