Podgorica

Komunalna očistila ulicu, Đurišići vratili gume

Podgorička Komunalna inspekcija nenajavljeno je juče u ranim jutarnjim satima uklonila predmete iz Jerevanske ulice, koje je postavila porodica Đurišić, koja tvrdi da je ovo zemljište njihovo vlasništvo. Jerevansku ulicu na Zabjelu skoro 560 dana porodica Đurišić drži zatvorenu za saobraćaj.
Komunalna očistila ulicu, Đurišići vratili gume
Dnevne novineIzvor

Komunalna inspekcija je, kako saznaju Dnevne novine, prije četiri sata ujutro, uz asistenciju radnika sa bagerima, očistila spornu parcelu od odloženih automobilskih guma, paleta i daski.

Ipak, svega nekoliko sati kasnije, Jerevanska ulica je opet bila neprohodna za saobraćaj i zagrađena istim predmetima.

Podsjećamo, spor između porodice Đurišić i Glavnog grada traje već godinama. Porodica Đurišić traži novčanu naknadu za zemljište od oko hiljadu kvadrata, preko kojeg prelazi dio Jerevanske ulice. Oni tvrde da je to zemljište njihova đedovina, navodeći da će ulica biti zatvorena do eksproprijacije zemljišta.

Sa druge strane, iz Glavnog grada navode da je zemljište u njihovom vlasništvu, te da se, kao stranka u postupku, neće oglašavati do okončanja sudskih procesa.

Dnevne novine su prethodne sedmice pisale o ovom slučaju, te da se ne nazire kraj spora, istakavši da su stanari žrtve spora Glavnog grada i porodice Đurišić, ne samo zbog neprohodnosti ovom saobraćajnicom, već i zbog više od 100 automobilskih guma, koje su postavljene kao ograda.

Portal Analitika