Fudbal

Remi u sjajnom derbiju sjevernog Londona

U derbiju sjevernog Londona Arsenal i Totenhem su podijelili bodove (2:2) u meču prepunom uzbuđenja. Prethodno je Everton savladao Vulverhemtpon sa 3:2.
Derbi
Derbi
Sportski portali Izvor

Kristijan Eriksen je u desetom minutu postigao prvi gol na utakmici, nakon što je stigao do lopte koju je golman domaćeg tima Leno odbio poslije udarca Lamele.

Ovo je 50. gol Eriksena u Premijer ligi.

Pet minuta do odlaska na odmor Totenhem stiže do drugog gola, pošto je iz penala, dosuđenog nakon prekršaja Granita Džake nad Sonom, precizan bio Hari Kejn.

To, međutim, nije bilo sve u prvih 45 minuta, pošto je Pepeov centaršut Lakazet iskoristio da postigne pogodak.

Oba tima su imala nekoliko sjajnih prilika u nastavku, nekad i praktično jedni za drugima, ali je do gola, nakon pasa Genduzija, stigao Arsenal. Precizan je bio Obamejang.

Sead Kolašinac je postigao, činilo se, gol za preokret domaćeg tima, ali je VAR konsultovao arbitra da pogodak poništi...

Vulverhempton je sezonu počeo sa tri remija, a sada je poražen na Gudison Parku.

U prvih 12 minuta viđeno je tri gola, a domaćin je poveo preko Rišarlisona. Roman Sajs je donio izjednačenje Vulvsima, ali je Ivobi postigao prvi gol u novom klubu i vratio prednost svom timu.

Gosti još jednom izjednačuju, 15 minuta prije kraja susreta, kada je Raul Himenes nastavio golgetersku seriju na četvrtom uzastopnom meču.

Presudan momenat susreta dogodio se u 80. minutu, kada je Rišarlison postigao drugi pogodak na susretu.

Portal Analitika