Ostalo

Crni vikend u Belgiji okončan prvim trijumfom Leklera

Vozač Ferarija Šarl Lekler pobijedio je na trci za Veliku nagradu Belgije, na stazi Spa Frankoršamp.
Podijum
Podijum
Sportski portali Izvor

Član italijanskog tima je po prvi put u karijeri stigao do najvišeg postolja, a prethodno je trku započeo sa pol pozicije.

Drugo i treće mjesto su zauzeli vozači Mercedesa Luis Hamilton i Valteri Botas.

Trka, koja je ostala u sjenci pogibije vozača Formule 2 Alberta Ibera, započela je incidentom u kom su učestvovali Maks Ferstapen i Kimi Raikonen.

Mladi Holanđanin nije mogao da nastavi trku, a gužvu je najbolje iskoristio vozač Rejsing pointa Lando Noris i sa 11. pozicije "skočio" na petu.

Već u sedmom krugu Lekler je imao skoro dvije sekunde prednosti u odnosu na Sebastijana Fetela koji je u tom momentu bio drugoplasirani.

Prvi vozač Ferarija je u 16. krugu otišao u pit-stop, poslije čega se na stazu vratio kao petoplasirani.

Do kraja trke nije bilo većih iznenađenja, ali vrijedi napomenuti da je uprava Ferarija naglasila Fetelu da ne napada Leklera.

Njemac je trku završio na četvrtom mjestu, a poene su redom osvojili još Aleksander Albon iz Red Bula, Serhio Peres iz Rejsing pointa, Danil Kvjat iz Toro Rosa, Niko Hilkeberg iz Renoa, Pjer Gasli iz Toro Rosa i Lens Strol iz Rejsing pointa.

U generalnom plasmanu prvi je Hamilton sa 268 bodova, Botas je drugi sa 203, a treći je Maks Ferstapen iz Red Bula sa 181 bodom.

Naredna trka u šampionatu vozi se naredne nedjelje za Veliku nagradu Italije u Monci.

Portal Analitika