Društvo

Iz Udruženja Roditelji obezbijedili pribor i školsku opremu za 225 djece

U humanitarnoj akciji Udruženja Roditelji, Podijelimo, jer zajedno možemo više, 225 djece iz 116 socijalno ugroženih porodica iz više gradova Crne Gore dobilo je pribor i školsku opremu.
Iz Udruženja Roditelji obezbijedili pribor i školsku opremu za 225 djece
MinaIzvor

Iz Udruženja su, povodom završetka akcije, saopštili da još 78 porodica očekuje da dobije pribor.

Udruženje Roditelji je ove godine organizovalo humanitarnu akciju Podijellimo, jer zajedno možemo više kako bi djeci iz socijalno ugroženih porodica pomoglo da se pripreme za novu školsku godinu, a osim Podgorice, akcija se realizuje prvi put i u Nikšiću.

Kako su najavili, završni događaj humanitarne akcije, koju udruženje Roditelji organizuje deveti put, biće održan danas u šoping molu Delta City.

Katarina Čarapić iz udruženja Roditelji, vjeruje da će danas obezbijediti neophodne donacije i za one koje očekuje da dobije pribor.

''Vjerujemo da ćemo uspjeti da ih obradujemo prije nego što krenu u školu. Spisak sa početka akcije je proširen jer nam se javilo još porodica u stanju socijalne potrebe, koje smo nakon prijave, uvrstili u našu evidenciju'', kazala je Čarapić.

Dodaje sa da značajna podrška akciji su volonteri udruženja Roditelji, Gimnazije Slobodan Škerović i Alfa centra u Nikšiću, koji su prikupljali sredstva i svojom energijom dali značajan doprinos u odvajanju, pakovanju i opremanju porodica.

Portal Analitika