Košarka

Radončić: Imaćemo šansu ako Grke uvedemo u igru ''pet na pet''

Košarkaška reprezentacija Crne Gore sa nestrpljenjem iščekuje sjutrašnji debi na Mundobasketu, kaže krilo našeg državnog tima Dino Radončić.
Radončić: Imaćemo šansu ako Grke uvedemo u igru ''pet na pet''
Portal AnalitikaIzvor

''Malo pozitivne treme uvijek postoji, posebno pred ovako veliko takmičenje, svi jedva čekamo da počne'', nestrpljiv je Dino.

Prvi rival je Grčka, tim koji u sastavu ima najboljeg igrača protekle sezone NBA lige Janisa Adetokumpa i koji pripada užem krugu kandidata za osvajanje medalje.

''Veoma su ozbiljan tim, nije opasan samo Adetokumpo, imaju veliko iskustvo, ali mi smo spremni za borbu i ako uspijemo da ih uvedemo u igru ''pet na pet'' možemo da izvučemo neke šanse. Prvi meč je uvijek specifičan, ako oni budu promašivali, a mi pogađali... Nikad se ne zna'', rekao je košarkaš Mursije.

Dino kaže da je Crna Gora samim plasmanom na Mundobasket napravila veliki uspjeh, ali da u Kinu nije pošla turistički.

''Sama činjenica da smo ovdje znači mnogo za malu državu kao što je Crna Gora, a bonus je ako upišemo neku pobjedu i uspijemo da se plasiramo u drugu fazu. Na nama je da damo sve od sebe i dokažemo se na najvećoj sceni.''.

Crnoj Gori se najveće šanse za pobjedu u grupi daju protiv Novog Zelanda, ekipe koja je u tokom priprema igrala izuzetno dobro, što Radončića previše ne opterećuje:

''Ne brinu nas pripremni mečevi, ni mi u njima nismo pokazali sve karte. Dobro smo se spremili i željno iščekujemo početak'', poentira 20-godišnjak.

Crna Gora će svoj debi na Mundobasketu protiv ''Helena'' imati sjutra u 14 časova po našem vremenu.

Portal Analitika