Košarka

Srbija deklasirala Angolu

Košarkaška reprezentacija Srbije deklasirala je Angolu u 1. kolu Mundobasketa sa 105:59 (29:20, 21:12, 28:15, 27:12). Naredni meč "orlovi" igraju u ponedjeljak od 13.30 po srednjeevropskom vremenu protiv Filipina.
Srbija deklasirala Angolu
Portal AnalitikaIzvor

Iako nijesu mogli da računaju na cjelokupan igrački kadar, imajući u vidu da je Nemanja Bjelica zbog ciste na koljenu samo odradio šuterski trening dok su se ostali zagrijevali za debi na ovom Mundobasketu, izabranici Aleksandar Đorđevića su vrlo brzo stavili rivalu do znanja ko je ko u košarci.

Angola nije ustuknula, trojkama je probala da parira "orlovima", no ta nastojanja brzo su pala u vodu jer su srpski reprezentativci pogađali maltene iz svih pozicija, a uz četiri Bogdanovićeva dalekomtna pogotka u prvoj četvrtini, te sjajnih 7/8 sa distance u njoj, zagospodarili su terenom kako su to njihovi navijači i priželjkivali.

Ulazak Nikole Jokića je izazvao ovacije pune hale u Fošanu, a on se na tome vrlo brzo odužio. Bilo asistencijama, najčešče Milutinovu s kojim je najduže vrijeme i činio centarski tandem, bilo trojkama, a ubacio ih je tri u nizu do početka drugog poluvremena.

Uz majstorsko dirigovanje selektora Đorđevića sa klupe, a raspoloženog za asistencije Stefana Jovića na parketu, uz onako raspoloženog Bogdanovića, svestranog Jokića, ali i dominantnog u reketu Milutinova, već sredinom treće dionice premašeno je "+25", pa se pitanje pobjednika, ako se uopšte i postavljalo, više nije ni pominjalo.

 

Portal Analitika