Politika

DF: Ne interesuju nas Perović i ostaci pokreta ,,Odupri se“

Demokratski front nema namjeru da se na bilo koji način određuje prema ličnim aktivnostima ostataka pokreta ,,Odupri se“ i njihovih mnogobrojnih samoproglašenih lidera, saopšteno je Pobjedi iz Demokratskog fronta na upit da prokomentarišu stav lidera pokreta Džemala Perovića da im jedino iz DF-a zasad nije stigao odgovor na poziv za sastanak.
DF: Ne interesuju nas Perović i ostaci pokreta ,,Odupri se“
PobjedaIzvor

- Nikakvih zvaničnih poziva od početka avgusta nije bilo. DF je kroz izjave svojih lidera i zvanična saopštenja za javnost jasno saopštio šta misli o aktivnostima ostataka pokreta ,,Odupri se“ i nema namjeru da se na bilo koji način određuje prema ličnim aktivnostima i stavovima mnogobrojnih lidera koji se samoproglašavaju za čelne ljude ove NVO - saopštio je DF za Pobjedu.

Lider Pokreta ,,Odupri se“ Džemal Perović je najavio da će predstavnici pokreta nastaviti razgovore sa predstavnicima opozicionih partija, uz napomenu da im iz DF-a nije stigao bilo kakv odgovor.

-DF se možda prepoznao u našim kritikama. Rekli smo da ćemo poslije ovog ciklusa razgovora imati odgovor prema svima. Nakon tog ciklusa ćemo se izjasniti konkretno o svakome, ali zasad oni ne odgovaraju na poziv, a nijesam siguran o čemu se radi - rekao je Perović za Dan.

Predstavnici DF-a nijesu prisustvovali na posljednjem sastanku koji je lider pokreta Džemal Perović pokušao da organizuje sa liderima opozicije, pa je pokret ,,Odupri se“ krenuo u parcijalne razgovore sa opozicijom. Jedan od lidera DF-a Milan Knežević ranije je kazao da pokret ,,Odupri se“ više ne postoji.

- Pokret ,,Odupri se“ raspao se još prije par mjeseci, ti ljudi nemaju dovoljno snage da pregovaraju. Džemal Perović je uništio pokret zato što je postao marioneta određenih lidera opozicije. Ovo je izjavio jedan od lidera pokreta ,,Odupri se“, Demir Hodžić i njegova izjava predstavlja najbolji rendgen stvarnog stanja u pokretu i njihove zavisnosti od jednog broja političkih subjekata. S obzirom na DF-ov dosadašnji doprinos protestima i svakodnevno minimiziranje od strane organizatora i samoproklamovanih lidera, lično ću insistirati na Predsjedništvu DF-a da podržimo Džemala Perovića, tek, kad vidimo kolone autobusa iz Ulcinja, Tuzi i Rožaja koji dolaze u Podgoricu da protestuju - rekao je Knežević.

Portal Analitika