Fudbal

Galatasaraj pobijedio u 99. minutu

Galatasaraj je u 3. kolu turskog prvenstva u nevjerovatnoj utakmici u gostima pobijedio Kajzerispor 3:2.
Galatasaraj pobijedio u 99. minutu
Index/Portal AnalitikaIzvor

Branilac titule dominirao je cijelu utakmicu, ali je do tri boda došao tek u infarkt završnici u kojoj su pala tri gola, četiri žuta i dva crvena kartona.

Iako je Galatasaraj bio veliki favorit, prvi su zabili domaćini, i to u 37. minutu preko Pedra Enrikea nakon katastrofalne greške gostujuće odbrane. Galatasaraj je izjednačio u 66. minutu golom Belhande iz penala nakon što je Abdenour igrao rukom.

Sudija je konsultovao VAR i onda je dosudio penal, a domaćem beku pokazao je drugi žuti karton nakon što je prvi dobio samo osam minuta ranije. U vatrenoj atmosferi zaredali su se kartoni na objema stranama, da bi Pedro Enrike u 73. minutu dobio drugi žuti pa su domaćini u završnicu ušli s dva igračima manje.

Galatasaraj je brojčanu prednost iskoristio u 87. minutu kad se Babelov udarac odbio od jednog odbrambenog igrača domaćih u gol. No, dva minuta kasnije Emre Mor je uspio da dobije dva žuta kartona u 30-ak sekundi, a Kajzerispor je izjednačio u prvom od osam minuta nadoknade, golom Buluta.

Nevjerovatno, ali isti taj igrač je potom dobio dva žuta kartona u jednom minutu, da bi Galatasaraj do pobjede došao u 99. minutu.

Na kraju su se igrala čak 104 minuta, ali meč je završio gostujućom pobjedom 3:2. Sudija je pokazao 14 žutih i četiri crvena kartona.

 

Portal Analitika