Politika

Đukanović pozvan na obilježavanje 80. godišnjice početka Drugog svjetskog rata

Predsjednik Poljske Andžej Duda uputio je poziv crnogorskom predsjedniku Milu Đukanovićuda 1. septembra, u Varšavi, prisustvuje obilježavanju 80.godišnjice početka Drugog svjetskog rata, potvrđeno je za Portal Analitika.
Đukanović pozvan na obilježavanje 80. godišnjice početka Drugog svjetskog rata
Portal AnalitikaIzvor

Očekuje se da događaju prisustvuje 40 stranih delegacija, oko 250 gostiju uključujući predsjednike, premijere, predsjednike parlamenata, ministre vanjskih poslova, ministre odbrane i specijalne izaslanike.

Američki predsjednik Donald Tramp boraviće od 31. avgusta do 2. septembra u Poljskoj, gdje će prisustvovati obeležavanju 80. godišnjice početka Drugog svjetskog rata, najavili su mediji ranije.

U ratu je poginulo oko šest miliona poljskih državljana, od kojih su polovina bili Jevreji, a zemlja je bila razrušena u ratu koji je trajao skoro šest godina.

Mediji su ranije javili da Duda na ovaj skup nije pozvao predsjednike Rusije i Srbije, Vladimira Putina i Aleksandra Vučića.

Oni su napomenuli da je predsjednik Poljske odlučio da pozove države Evropske unije i Istočnog partnerstva, Azerbejdžan, Jermeniju, Belorusiju, Gruziju, Moldaviju i Ukrajinu.

Portal Analitika