Politika

Damjanović: Neprihvatljivo sve, osim da mi Demokrate vrate mjesto

Aleksandar Damjanović, šef Posebnog kluba poslanika, mogao bi biti član Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva ukoliko mu opozicioni poslanički klub koji ima dva ili više članova u tom tijelu, Demokratski front ili Demokrate, ustupi jedno mjesto. 
Foto: Pobjeda
Foto: Pobjeda
PobjedaIzvor

Tu mogućnost daje Odluka o formiranju Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Šef Posebnog kluba je kazao da neće prihvatiti da se mijenja Odluka o formiranju odbora zbog jednog pojedinca pa makar to bio on, što je otvorilo mogućnost da bi mogao ući u odbor i bez mijenjanja odluke, ukoliko ima političke volje za to u dva najjača opoziciona subjekta.

Demokratski front, međutim, takvu opciju nije razmatrao.

- Nijesmo o tome razgovarali. Damjanović to ne bi ni prihvatio. On samo želi ono što mu pripada, jer odluka predviđa da svaki poslanički klub ima po jednog člana – rečeno je nezvanično Pobjedi iz DF-a, koji ima tri predstavnika u odboru – zamjenika predsjednika Strahinju Bulajića i članove Predraga Bulatovića i Branku Bošnjak.

Od Demokratske Crne Gore teško je očekivati da razmišljaju u tom pravcu, s obzirom na to da ih Damjanović optužuje da su mu oteli mjesto u odboru.

Predsjednik Kluba Demokrata Boris Bogdanović je čak uoči zasijedanja 23. avgusta, kada su poslanici Momo Koprivica i Danilo Šaranović postali članovi odbora, predložio da se Damjanović izabere sa kvote vlasti, što je šef Posebnog kluba nazvao ,,najgrubljom podmetačinom u istoriji crnogorskog parlamentarizma“.

Svaka opcija za mene je neprihvatljiva, osim da Demokrate vrate mjesto koje su ukrali od Posebnog kluba poslanika, uz pomoć glasova DPS-a – kazao je za Pobjedu Aleksandar Damjanović.

On je ponovio da neće prihvatiti da se mijenja Odluka o formiranju Odbora za izborno zakonodavstvo.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika