Politika

Čučka: Carević da podnese ostavku

Potpredsjednik Crnogorske i koordinator partije za primorske opštine, Miodrag Čučka, kazao je juče da Marko Carević nema podršku za upravljanje Budvom ni među članovima DF-a, i naglasio da bi trebalo da predsjednik Opštine Budva podnese ostavku.
Foto: RTCG
Foto: RTCG
PobjedaIzvor

- DF je u Budvi sveden sa početnih sedam na sadašnja četiri odbornika i sa četiri odbornika gospodin Carević je ostao bez ikakvog legitimiteta za upravljanje Budvom. Bilo bi moralno i politički odgovorno da odmah podnese ostavku, umjesto što služi interesima lidera DF-a i lidera DPS-a, kazao je Čučka u saopštenju za medije.

Sjednica predsjedništva budvanskog odbora Crnogorske na kojoj bi trebalo da bude donesena odluka o daljem statusu te stranke u koaliciji trebalo bi da bude održana danas, ali je s obzirom na stavove predsjednika te stranke Vladimira Pavićevića teško očekivati napuštanje vlasti u Budvi.

PAD

Pavićević je ranije kazao da ,,neće dozvoliti da Budva padne u ruke DPS-a“, a uticao je na odluku opštinskog odbora da zamrzne inicijativu o smjeni predsjednika opštine iz DF-a Marka Bata Carevića.

Čučka je rekao da Carević nikada ne bi ni bio izabran za predsjednika opštine da nije bilo Crnogorske.

- Nikad Carević ne bi bio na mjestu na kojem je sada da nije bilo Crnogorske. Za pola godine uspio je da rasturi svoju stranku u Budvi, da rastjera sve koalicione partnere i da izgubi povjerenje svih zahvaljujući kojima je postao predsjednik opštine. Prigrlio je Andriju Mandića, Nebojšu Medojevića i lidere DPS-a kao svoje partnere i to je nova politička realnost u Budvi, zaključio je Čučka.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika