Društvo

Niko ne radi ništa bez blagoslova i dozvole na Miholjskoj Prevlaci

Paroh gornjogrbaljski Miajlo Backović demantovao je navode u tekstu Dnevnih novina "Gornjogrbaljski paroh ponovo u akciji", prenijetog na Portalu Analitika, da se na Miholjskoj prevlaci sprema nova bespravna gradnja nakon izgradnje krstionice.
Foto: IN4S
Foto: IN4S
IN4S/Portal AnalitikaIzvor

“Mi na Miholjskoj Prevlaci ne radimo ništa bez dozvole i blagoslova! Čekamo građevinsku dozvolu za obnovu prevlačke svetinje. U iščekivanju dozvole čistimo i pripremamo teren, okupljamo se preko četiri mjeseca, kao što svi već znaju, dežurajući i čuvajući našu krstionicu. Narod tamo boravi, svaku noć se održava služba i to je jedino što se radi”, rekao je Backović za portal IN4S. 

Kaže da saznanja Dnevnih novina ne odgovaraju istini i da u to mogu da se uvjere svi koji dođu. 

"Mogli su u to da se uvjere i oni koji stoje iza takvih medijskih navoda, da nijesu zlonamjerni", naveo je otac Miajlo Backović..

Sveštenik Backović kaže da je sličan medijski scenario sproveden i uoči policijskog desanta na Miholjsku Prevlaku u noći sa 1. na 2. april ove godine.

- Manastir je potpuno otvoren za posjete. Nema nikakvih zabrana ulaska. Orkestrirani napad na krstionicu u decembru prošle godine krenuo je sa istih adresa. Potpuno je isti scenario, ukazuje on.

On je još jednom ponovio da se ne izvode radovi na Miholjskoj Prevlaci i istakao da čekaju građevinsku dozvolu za obnovu prevlačke svetinje.

Podsjetio je da je za obnovu svetinje sakupljeno preko 8.000 potpisa Bokelja koje će uskoro predati nadležnima i da će ,,Suza Njegoševa“ biti obnovljena kada resorno ministarstvo to dozvoli.

- Manastir se duhovno obnavlja, fizički ćemo ga obnoviti kada od resornog Ministarstva dobijemo dozvolu za to. Crkva radi na tome, projekat je završen, u peticiju za obnovu ove svetinje skupili smo preko 8.000 potpisa građana iz Boke Кotorske i to ćemo predati u narednom periodu. Niko ne radi ništa bez blagoslova i dozvole na Miholjskoj Prevlaci- zaključio je sveštenik Backović.
 

Portal Analitika