Muzika

Poznati dobitnici kompleta ulaznica za Sea Dance!

Ovogodišnji SDF prikazaće najmoćniju festivalsku produkciju ikad viđenu u Crnoj Gori. Tokom sva tri dana (30. avgust-1. septembar) biće postavljena kompletna produkcija Egzita skrojena po zahtjevima jednog od najzahtjevnijih izvođača na svijetu, Dejvida Gete, uz opremu koja staje u čak 11 šlepera. 
Poznati dobitnici kompleta ulaznica za Sea Dance!
Portal AnalitikaIzvor

Portal Analitika u saradnji sa SDF-om poklonio je 10 kompleta ulaznica (za sva tri dana po jednu kartu) najbržim čitaocima - ulaznice su dobili: Maja Simonović, Gordana Ljubanović, Matija Mazić, Jelena Bauković, Dragan Mazić, Mina Radović, Jelena Ivanović, Srđan Kostić, Gavrilo Knežević i Maša Knežević.

U postavci bina na festivalskom prostoru učestvuje oko 120 ljudi, dok će tokom festivala broj angažovanih premašiti i hiljadu. Specijalno za ovogodišnji Si dens iz Grčke stiže osam kolor-lasera posljednje generacije, koji uz specijalnu prateću opremu, te 126 rasvjetnih uređaja i brojne dodatne scenske efekte, kreira impresivne prizore iznad cijelog festivalskog prostora. Glavna bina konstruisana je od 50 tona čelika i aluminijuma, a nosiće opremu sa najvećih bina Egzita, jednog od vodećih festivala svijeta.

Okrenuta prema plavom Jadranu, biće opremljena 3D led video-sistemom Treće izdanje festivala ,,Tivat World “ od 12. do 14. septembra Princ afričkog bita u Crnoj Gori TIVAT – Treće izdanje manifestacije ,,Tivat World Festival“ ove godine biće održano na četiri bine od 12. do 14. septembra. Glavna bina ,,riva“ smještena je na tivatskoj promenadi, druga u luksuznom kompleksu Luštica Baj, treća u Porto Montenegru dok je četvrta u atrijumu JU Muzeji i galerije Tivta.

Nastupiće tri benda iz Crne Gore, i to Gospoda Glembajevi, Orkestar Nuova i bend Džanum i četiri benda iz regiona Bilja Krstić & Bistrik Orchestra iz Srbije, Irfan iz Bugarske, Ethno Jazz Orchestra iz Srbije, Atma Mundi Ensemble iz Hrvatske i najbolji crnogorski džez vokal Sanja Raičković. Festival će kao prethodnih godina uveličati nastupi stranih bendova, pa će publika uživati u afrobit fank, džez zvuku Femija Kutija i benda The Positive Force, Tanini trija i benda Albaluna Novina ovogodišnjeg festivala je okrugli sto na temu ,,Kreativne industrije - ekologija i kultura“. Cilj okruglog stola je kreiranje platforme za buduće projekte na teme ekologije i kulture. Organizatori su za posjetioce pripremili nekoliko performansa, kao i degustaciju crnogorskih specijaliteta.

Organizator manifestacije je NVO ,,Fluid Drum“, a direktor i idejni tvorac festivala je Dalibor Ševaljević. Održavanje trećeg festivala pomogli su opština Tivat, TO Tivat, JU „Muzeji i galerije Tivta“, te brojni turistički kompleksi, hoteli i mediji. Z. K. Klarisa Bauers Di-džej zvijezda na Buljaricu donosi neviđen spektakl visoke rezolucije sa površinom ekrana većom od 320 kvadrata, što je ravno produkciji Egzitove dens arene. Svi koji su bili na ovoj najmoćnijoj plesnoj bini svijeta, mogli su da čuju i njen specijalno setovan, izuzetno snažan i definisan Meyer MILO sistem - razglas koji svaki izvođač oduševljeno očekuje, jer se radi o stadionskom ozvučenju najvišeg ranga. I produkcija bine no sleep biće masivnija ove godine i čuvaće od sna sva tri dana festivala, kako noću, tako i preko dana od petka prijepodne pa sve do zalaska sunca, prije nego što se kasnije uveče probude i ostale bine.

Bina se od ove godine nalazi na novoj lokaciji na samoj plaži, odmah ispod brda koje Buljaricu odvaja od Petrovca, iznad kojeg zalazi sunce, a na koju padaju prvi sunčevi zraci uz jutarnje nastupe ovogodišnjih No Sleep zvijezda kao što su Elke Klejn, Helena Hauf, Recondite, Tijana T, Marko Nastić, Haris, Skeptik i brojni vodeći crnogorski di-džejevi kao što su Rayo, P.S, Proximus, Mr. Lekka, Audiostorm i drugi. Vrhunsko ljetnje finale upotpuniće i nova kreativna ,,living culture“ zona posvećena promociji domaćih autora, a koju Egzit tim realizuje u saradnji sa Ministarstvom kulture Crne Gore i programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Pored nastupa brojnih mladih crnogorskih di-džejeva i bendova na ovom posebnom stejdžu, fabrika ,,Betonit“ kao vizuelno najatraktivniji segment festivalske lokacije biće oplemenjena stvaralaštvom talentovanih crnogorskih umjetnika. Interesovanje za ovogodišnje izdanje festivala je među najvišim u posljednjih nekoliko godina, a pored nastupa Gete u nedjeljnom finalu, veliku pažnju izazivaju vladari svjetske tehno scene Sven Vet i Riči Hautin. Na Buljarici će nastupiti i Robin Šulc, Ofenbah, Disciples. Na festival stižu i regionalni asovi kao što su Darko Rundek, Senida, te najtraženiji reperi regiona Surreal, Fox, Kuku$, Hazze, Bekfleš i brojni drugi.

Portal Analitika