Crna hronika

Ko je Goran Slovinić, ranjen u pucnjavi u Budvi?

U pucnjavi koja se rano jutros dogodila u Budvi ranjeni su Goran Slovinić i Dragan Marković. Oni su sjedjeli za stolom sa Markom Ljubišom, zvanim Kan kada je muška maskirana osoba zapucala na njih.
Ko je Goran Slovinić, ranjen u pucnjavi u Budvi?
Portal AnalitikaIzvor

Goran Slovinić (48), zvani Brale je budvanski ugostitelj, koji je bio član opštinskog odbora Demokrata Budva. Protiv njega je 2015. godine budvanska policija podnijela krivičnu prijavu zbog in­ci­den­ta ko­ji se do­go­dio u ka­bi­ne­tu tadašnjeg gra­do­na­čel­ni­ka Bu­dve La­za­ra Ra­đe­no­vi­ća. U toku prošle godine je izašao iz Demokrata, bacivši člansku kartu na sto predsjedniku te partije, Aleksi Bečiću.

Takođe, prije dvije godine, Slovinić je privođen u policiju, kao bezbjednosno interesantno lice, u akciji crnogorske policije u borbi protiv organizovanog kriminala. U 2017. Godini je pravosnažno osuđen na kaznu zatvora do tri mjeseca zbog napada na službeno lice.

U 2013. godini je preživio kišu metaka, a zatim i eksploziju bombe, koju je prema njemu i prijateljima, koji su bili sa njim bacio Podgoričanin Andrej Brković (33).

Cetinjanin Marko Ljubiša zvani Kan se, prema navodima medija i policije dovodi u vezu s narko-biznisom ne samo u Crnoj Gori i Srbiji već i širom Evrope. Ljubiša je dva puta preživio pokušaj likvidacije  - 2009. i 2013. godine.

On je 2013. godine u Beogradu upucan i jedva je preživio napad. On se, tada sa četiri svježe rane sam dovukao do Hitne pomoći u svjesnom stanju, gdje su ga ljekari operisali i spasili mu život. Teško je ranjen i 2009. godine, u Beogradu, ispred Arene, poslije utakmice Partizan - Panatinaikos. Tada je zadobio ustrijelnu ranu u vrat, a policija je zaključila da je riječ o nekim njegovim neraščišćenim kriminalnim računima.

Kan je u aprilu 2012. godine isporučen iz Srbije u Crnu Goru, jer je za njim bila raspisana potjernica Interpola na osnovu naredbe podgoričkog Višeg suda, a zbog sumnje da je počinio ubistvo u pokušaju.

On je u Srbiji uhapšen 22. novembra 2011. godine, a izručen je tek aprila, 2012. jer se čekalo na završetak krivičnog postupka koji se protiv njega vodi u Srbiji.

NNCB Interpol Podgorica potraživao je Marka Ljubišu Kana po naredbi Višeg suda u Podgorici zbog osnovane sumnje da je počinio ubistvo u pokušaju 6. februara 1997. godine, ispred kafe bara "Foršaze" u Budvi.

Ljubiša je bio poznat i kao blizak saradnik kriminalne grupe Luke Đurovića, povezane s Lukom Bojovićem, vođom nekadašnjeg „zemunskog klana“, a pretpostavlja se da je blizak i sa Sašom Boretom, koji je osuđen zbog učešća u ubistvu policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića.

foto:aktuelno

Portal Analitika