Muo: Vez za barke mještana ostaje besplatan

Činjenica da je Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore raspisalo javni poziv za davanje u zakup objekta obalne infrastrukture – mjesnog pristaništa Muo, ni na koji način ne može ugroziti tradiciju korišćenja ovog pristaništa od strane lokalnog stanovništva, navodi se u reagovanju Morskog dobra povodom objave predsjednika MZ Muo.
Muo: Vez za barke mještana ostaje besplatan
Portal AnalitikaIzvor

<<<Mještani protiv davanja u zakup Muljanske rive<<<

„Režim korišćenja Muljanske rive, kao i ostale pomorske infrastrukture, JP za upravljanje morskim dobrom propisuje kroz Kriterijume za određivanje visine naknade za komunalne vezove“. 

Ipak, kako kažu, vez za barke lokalnog stanovništva ostaje, kao i do sada, besplatan.

„Davanjem u zakup Muljanske rive namjera je upravo da se uvede bolja organizacija korišćenja pristaništa kako za komunalne vezove, tako i za komercijalna plovila koja pristaju na Muo“, istakli su iz Morskog dobra.

Napominju da su u predsezoni izvršili kompletnu sanaciju pristaništa i za taj posao izdvojili sredstva u iznosu od preko 31.000 eura. 

„Namjera ovog preduzeća je bila da se osigura bezbjednost i funkcionalnost samog pristaništa, te da i dalje bude uređeno i lijepo mjesto okupljanja kao i do sada“, zaključili su u reagovanju.

Portal Analitika