Crna hronika

Banjević, Đukanović i Đurđić će se braniti sa slobode

Mihailo Banjević, Duško Đukanović i Đorđe Đurđić, koji su jutros privedeni pušteni su nakon saslušanja u SDT-u, saznaje Portal Analitika.
Banjević, Đukanović i Đurđić će se braniti sa slobode
I.D.
I.D.Autor
Portal AnalitikaIzvor

"Ni za jedno lice nije određeno zadržavanje. Moj branjenik, Đorđe Đurđić je negirao krivicu. Više vam ne mogu reći, jer je predmet označen tajnim", naveo je Đurđićev advokat Lazar Aković za Portal Analitika.

Branilac Mihaila Banjevića, advokat Tomislav Dedić kazao je za Portal Analitika da ne može dati izjavu, budući da predmet nosi oznaku "tajno".

"I da ne nosi oznaku tajno, ja imam princip, da ne dajem izjave o klijentima kada je postupak u toku", kazao je kratko Dedić za naš portal.

Mihailo Banjević, Duško Đukanović i Đorđe Đurđić jutros su privedeni u Podgorici. 

Oni su, kako saznajemo privedeni u okviru predmeta u kojem je pritvoren Dejan Sekulić, kum predsjednika Atlas grupe, Duška Kneževića.

Banjević je bio glavni izvršni direktor Atlas banke, a tu funkciju napustio je početkom novembra 2013. godine. Bio je potpredsjednik Atlas grupe, a krajem 2014. podnio je ostavku na sve funkcije koje je obavljao u toj kompaniji. U ostavci koju je Banjević uputio Kneževiću, nijesu se navodili konkretni razlozi za  taj potez.

Bivši izvršni direktor Atlas banke Đorđe Đurđić priznao je u junu krivicu u slučaju Kaspia i potpisao nagodbu sa Specijalnim državnim tužilaštvom, kojom je predviđeno da za zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju bude osuđen na šest mjeseci kućnog zatvora. 

Duško Đukanović bio je izvršni direktor za komercijalu u Atlas banci.

Portal Analitika