Košarka

Timska igra naša snaga

Naša NBA zvijezda Nikola Vučević kazao je da Crna Gora može igrati na pobjedu protiv svih rivala od starta Mundobasketa, sa posebnim fokusom na mečeve sa Brazilom i Novim Zelandom u grupi.
Timska igra naša snaga
Pobjeda/ArenaIzvor

,,Crveni“ su rano jutros, iza ponoći po našem vremenu, stigli u Nanđing, gdje će od 1. septembra igrati mečeve u grupi.

- O konkretnim očekivanjima od Mundobasketa – neka odigramo prvo još te tri prijateljske utakmice, prije nego Svjetsko prvenstvo počne.

Mislim da smo na turniru u Francuskoj dosta dobro odigrali, uprkos porazima. Bile su to naše prve pripremne utakmice poslije priprema - kazao je Vučević.

Naša selekcija je poražena od Francuske, Brazila i Argentine na pripremnom turniru u Lionu, a Baranin, Olstar centar Orlanda, vidi mnogo pozitivnog iz tih duela.

- Taj prvi odigrani meč u Lionu protiv Francuske, najtežeg rivala i domaćina, bio je čak i najbolji. Nakon toga nijesmo svi ni igrali, bilo je rotacija u sastavu. Dobili smo dobru bazu, da vidimo gdje smo i na čemu smo, šta to  konkretno treba da radimo.

Naredne prijateljske utakmice u Kini će nam biti mnogo bitne, da se uigramo, pronađemo baš onu igru koja nam je potrebna na šampionatu. Prevashodno protiv Brazila i Novog Zelanda -rekao je Vučević.

Nakon dugog puta, više od 30 sati od Podgorice do Nanđinga, cilj je prilagoditi se uslovima mečeva u Kini...

- Potrebno je da se naviknemo i na klimu, i na vremensku razliku, tako da je dobro što smo u Kinu stigli malo ranije - istakao je Nikola.

Polako se stvara i jasan utisak o igri rivala iz grupne faze.

- Nijesmo gledali Grke, iskreno gledao sam neke skraćene snimke i klipove. Adetokumbo naravno izuzetno dobro djeluje na terenu. Grčka je svakako favorit. Mi protiv svih naravno idemo na pobjedu, ali vjerujem da će nama biti najbitniji ti mečevi protiv Brazila i Novog Zelanda – kazao je Vučević.

Aduti Crne Gore su jasni na Mudobasketu.

- Naša snaga treba da bude timska igra, apsolutni preduslov da se napravi dobar rezultat. Sigurno da imamo dosta kvaliteta ispod koša, a protivnici će to znati, gledati da nam otežaju posao da mi možemo dolaziti u pozicije na terenu koje nam odgovaraju, da koristimo našu snagu. Najbitnije je da se stvori jak timski duh. Reprezentacija je drugačija od kluba, nemate toliko vremena da uigrate ekipu i postavite jako neki veliki broj akcija – zaključio je Nikola Vučević.

Naša reprezentacija igraće prvi pripremni meč u Kini protiv Irana 23. avgusta. Dva dana kasnije igraće se protiv Nigerije ili Poljske, zavisno od rezultata.

 

Portal Analitika