Crna hronika

Maskirani napadač tražio osobu iz Osmanagićeve grupe

Policija istražuje ko je muškarac koji je u srijedu oko 15 časova naoružan i maskiran ušao u restoran „Savoja“ u Baru s namjerom, kako se sumnja, da ubije bezbjednosno interesantnu osobu koja je bliska grupi pokojnog Armina Muše Osmanagića.
Maskirani napadač tražio osobu iz Osmanagićeve grupe
Izvor

Prema nezvaničnim saznanjima Dnevnih novina, maskirani napadač je tražio Velizara Gardaševića.

Kako je Pobjedi nezvanično saopšteno iz policije, radi se na prikupljanju dokaza kako bi sa sigurnošću utvrdili ko je maskirani i naoružani muškarac i po čijem nalogu je ušao u objekat jer je imao saznanja da tu sjedi potencijalna žrtva. Inspektori, sudeći po dosadašnjem toku istrage, vjeruju da je spletom okolnosti u srijedu izbjegnut težak zločin. 
Tvrde da se nesumnjivo radi o planiranoj likvidaciji, koja se, na sreću, izjalovila. To su istražitelji potvrdili kada su operativnim radom došli do imena osoba koje u to vrijeme gotovo svakodnevno sjede na istom mjestu. Naoružani i maskirani muškarac uputio se prvo tamo, a onda kada je vidio prazan sto počeo da traži žrtvu po lokalu. Kada je shvatio da nije tu, pobjegao je. Inspektori vjeruju da je imao vozača koji ga je u blizini čekao i odvezao sa mjesta na kojem je trebalo da počini zločin. 
Ubrzo nakon neuspjelog „posla“, potencijalni ubica i njegov pomagač, kako policija sumnja, ostavili su vozilo u tunelu, na putu preko Sutormana. U vozilu nije pronađeno oružje, niti bilo kakav drugi trag koji bi pomogao u identifikaciji osumnjičenih za incident u restoranu „Savoja“. Automobil je poslat na vještačenje, gdje će pokušati da izoluju DNK profil i razriješe misteriju.

Potencijalni ubica ušao je u restoran na ulaz iz dvorišta ugostiteljskog objekta, užurbano i panično pregledao svaki separe, a kada očito nije našao osobu koju je tražio, istrčao je. Sve to zabilježile su kamere, sa kojih su inspektori izuzeli snimke. 

Vlasništvo restorana „Savoja“ preuzela je supruga pokojnog Armina Muše Osmanagića prije pet godina, Ljiljana, sestra Baranina Ljuba Bigovića, osuđenog za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića. Osmanagić je ubijen 16. septembra 2014. godine. On je pogođen iz snajpera, a povrijeđen je i konobar tog lokala Zoran Macvara (34). Taj zločin nije rasvijetljen.
 

Portal Analitika