Kultura

Na Durmitoru održana tri koncerta (FOTO)

U okviru festivala Wild Beauty Art, na Durmitoru je juče održano nekoliko programa na različitim lokacijama.
Na Durmitoru održana tri koncerta (FOTO)
Portal AnalitikaIzvor

Od 11 časova na Stećcima, za planinare, turiste i pojedine mještane najzanimljivijem nalazištu srednjovjekovnih nadgrobnih spomenika u Crnoj Gori koji su pod zaštitom UNESCO-a, nastupio je sastav Mockingbirds sa obradama poznatih dijela klasične i pop muzike.

2108wildbeauty2

Isti sastav se sličnim programom predstavio i od 15 časova na jednoj od najpoznatijih planinarskih lokacija u Crnoj Gori, prevoju Sedlo kojem su prisustvovali zainteresovani planinari i ljubitelji prirode.

2108wildbeauty1

U večernjim satima, na Crnom jezeru je, uz veliko oduševljenje publike, nastupio renomirani Novi kvartet Balaža Bađija, jedan od vodećih sastava na mađarskoj džez sceni.

2108wildbeauty6

Ovaj koncert dio je programa „Nedjelje mađarske kulture u Crnoj Gori” pod pokroviteljstvom Ambasade Mađarske i Ministarstva spoljnih poslova i trgovine Mađarske.

2108wildbeauty3

Tim povodom se publici obratio i ambasador Mađarske u Crnoj Gori, njegova ekselencija Jožef Neđeši, na našem jeziku ističući da je ovaj koncert vrhunskih mađarskih umjetnika dokaz čvrstih veza u polju kulture koje njeguju dva naroda.

2108wildbeauty4

Zahvaljujući se organizatorima na visokom produkcionom nivou, ambasador je poželio sreću prvom izdanju festivala Wild Beaty Art.

Portal Analitika