Politika

Vujičić: To što su Albanci podržali nezavisnost, ne treba da im služi za ucjenjivanje

Predsjednik Udruženja Crnogoraca Kosova, Slobodan M.Vujičić je reagovao na saopštenje Albanskog foruma, u kome su naveli da istaknuta zastava na pomenutom skupu nije samo zastava Albanje, nego nacionalna zastava svih Albanaca, gdje god žive.
Vujičić: To što su Albanci podržali nezavisnost, ne treba da im služi za ucjenjivanje
Portal AnalitikaIzvor

Njegovo saopštenje prenosimo integralno:

“Zgranuti smo načinom i tonom na koji se koalicija Albanski forum iz Tuzi obušila na  ministarstvo kulture i njenog ministra. Zatečeni smo njihovim nepoštovanjem simbola države Crne Gore u kojoj su autohtoni narod, a upućene uvrede, pretnje i ucjene u potpunom su sukobu sa moralnim vrijednostima koje je baštinio Skenderbeg na koga se pozivaju u njihovoj reakciji.

Koalicija Albanski forum iz Tuzi je zaboravila da su tokom ratnih sukoba na Kosovu, kosovski Albanci, njih preko 120 000 spašeni jer im je država Crna Gora otvorila vrata, a Crnogorci zaštitili pod crnogorski barjak. U suprotnom svi bi bili mrtvi. Tada, sadašnjim čelnicima foruma taj barjak nije smetao, a danas ne žele da se na njihovim proslavama i skupovima uz zastavu susjedne Albanije vijori i zastava Crne Gore.  

Na kraju, imamo još jednu poruku za koaliciju Albanski forum iz Tuzi, to što su crnogorski Albanci dali punu podršku obnovi crnogorske nezavisnosti 2006. godine, i svim evro-atlanskim integracionim procesima u Crnoj Gori ne treba da im služi za ucjjenivanje države i koalicionih partnera već za ponos. Tada se glasalo i za njihovu slobodu i bolju budućnost”, zaključio je Vujičić.

Portal Analitika