Stipe Miočić vratio UFC titulu u teškoj kategoriji!

Američki borac hrvatskog porijekla Stipe Miočić vratio je titulu UFC-ovog prvaka teške kategorije u svoje vlasništvo.
Stipe Miočić vratio UFC titulu u teškoj kategoriji!
Portal AnalitikaIzvor

Nakon što je njegov protivnik Danijel Kormije u prve tri runde otvorenog rata bio bolji borac, Stipe je potvrdio kako su njegovi udarci ipak jači. Dočekao je svoju priliku i u četvrtoj rundi je završio borbu.

Stipe Miočić pokazao je nevjerovatnu izdržljivost, snagu volje, spremnost da ostavi sve što ima u kavezu, ali i svoj nevjerovatan talent i kvalitet te je potpuno zasluženo vratio naslov svjetskog prvaka UFC-ove teške kategorije u svoje vlasništvo. I to je napravio u trenucima kad se činilo da mu titula izmiče, odnosno da će Kormije nakon ove borbe i dalje ostati UFC-ov prvak.

Slabije je Miočić otvorio borbu i prva runda uvjerljivo je pripala Kormijeu. Bio je bolji na nogama, odlično je boksovao, jednom je snažno bacio Miočića na pod te dominirao u parteru. Tu je rundu Kormije sigurno uzeo rezultatom 10:8 i vrlo zadovoljan je otišao u svoj ugao.

Druga runda bila je možda i najbolja u istoriji teške kategorije, gdje su oba borca pogađali snažne udarce. Koliko su oduševljavali njima, toliko su još više oduševljavali sposobnošću primiti prave bombe koje su bile plasirane na njihove lica. Ponovo je Kormije napravio više, no Miočić se u ovoj rundi uključio u borbu.

Treća runda nije donijela toliko akcije kao druga, a ponovo je Kormijeronaj koji radi više i tu se činilo kako polako plovi prema pobjedi. No, Stipe je odlučio kako se u Klivlend neće vratiti bez pojasa.

Sporije je otvorio četvrtu rundu, čak se činilo kako više nema snage, no onda su sredinom runde krenuli udarci u tijelo, njima je usporio Kormijea, nakon njih počeo je vezati nove serije u lice, prvaka je njima poslao na pod, a onda je dodatnim udarcima završio borbu u posljednjem minutu četvrte runde.

 

Portal Analitika