Ostalo

Najuspješniji Sladjana Perunović i Goran Petrić

U mjestu Kruševice, nadomak Nikšića, juče je pod pokroviteljstvom ASCG a u organizaciji AK.Nikšić i porodice Žižić održan III medjunarodni memorijal “inz.Vukašin Žižić”u bacanju kugle i osmo Prvenstvo Crne Gore u planinskom trčanju za ovu godinu.
Najuspješniji Sladjana Perunović i Goran Petrić
Portal AnalitikaIzvor

Učestvovalo je preko 80 takmičara iz šest klubova iz Crne Gore, kao i takmicari iz BiH i Srbije a organizatori mogu biti zadovoljni kako je proteklo ovo izuzetno takmičenje, koje je već postalo tradicionalno, medjunarodno i prepoznatljivo u regionu po izvanrednim prirodnim uslovima za odrzavanje ove manifestacije.

Takmičenje je otvorio predsjednik skupstine Opstine Savnik Jugoslav Jakić,a ispred organizatora takmičare je pozdravio presjednik AK.Niksic Tomo Žižić,kao i sekretar ASCG Milan Madžgalj.Takmičenju je prisustvovao selektor atletske reprenzetacije Crne Gore Osman Erović i nacionalni treneri Marko Ristić i Drago Musić.

U kategoriji cicibanki na 400 metara, prvo mjesto osvojila je Elzana Guberinić, takmičarka Oriona iz Ulcinja, drugo mjesto njena klupska drugarica Nejra Suljević, a treće je pripalo Beograđanki Ani Žižić.

U kategoriji cicibana prvi je bio Nemanja Madžgalj iz Oriona, drugi Dejan Scurati iz Budućnosti, a treće mjesto je pripalo njegovom bratu i klupskom drugu Danilu Scuratiju.

Sva tri prva mjesta konkurenciji pionirki pripala su takmičarima Oriona. Prva je bila Suzana Tafić, druga Antonela Gazivoda, a treća Nora Selćanin, Kod pionira prvi je bio naš Luka Tadić, a drugi takmičar iz Oriona, Boban Madžgalj.

U juniorkoj konkurenciji najbolji su bili:kod juniorki to je bila Bojana Gobeljić iz Sjenice, a kod muškaraca Jovan Đurović.

Kod seniora najbolji je bio takmičar Rudara Goran Petrić, drugi Miloš Dragović iz Podgorickog maratona,dok je treće mjesto osvojio Alen Imamović, iz AK Novi grad iz Sarajeva.

Najbolja u seniorkoj konkurenciji bila je po osmi put Slađana Perunović, druga Lidija Todorović iz Niksića,a treće mjesto je zauzela Andrea Saitaj iz Rudara.

Kod veterana, starijih od 45 godina, prvi je bio Veljko Žižić takmičar iz Londona,  drugo mjesto zauzeo je Zoran Bogdanović, dok je najbolja u konkurenciji veteranki bila Ana Petrović Njegoš, druga Nada Tadić, a treća Snežana Žižić sve iz Niksica.

U bacanju kugle kod muškaraca najbolji je bio Radovan Zeković iz Buana,drugi Demir Elezović iz Sjenice,dok je treće mjesto uzeo Tanasije Kojundžić najstariji takmicar ovog prvenstva iz Podgoričkog maratona.

Kod seniorki najbolja je bila Kristina Rakočević, druga Ana Bošković, a treća Anđela Rosić sve takmicarke Tare iz Mojkovca.

Takmičarke iz Ulcinja uzele su prva tri mjesta u konkurenciji vortex za djevojčice. Prva je bila Nora Selčanin, druga Antonela Gazivoda, a treća Suzana Tafić. U vortex konkurenciji kod dječaka -pionira najbolji je bio Elijan Dergišević, drugi Milivoje Pajović, a treći Luka Tadić. U konkurenciji juniora prvo mjesto pripalo je Sergeju Žižiću.

 

Portal Analitika