Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • U Crnoj Gori će se vijoriti albanska zastava, ne uporedjujte nas sa drugima, mi smo podržavali nezavisnost

U Crnoj Gori će se vijoriti albanska zastava, ne uporedjujte nas sa drugima, mi smo podržavali nezavisnost

Albanski forum poručio je povodom najave Ministarstva kulture da će podnijeti krivičnu prijavu zbog isticanja albanske zastave na manifesitaciji na rijeci Cijevna da bi ministar trebalo da zna da istaknuta zastava na pomenutom skupu nije samo zastava Albanje, nego nacionalna zastava svih Albanaca, gdje god žive.
Ilustracija
Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

To je zastava koju nam je u amanet ostavio najveci albanski nacionalni junak, Gjergj Kastrioti-Skenderbeg, inače i ujak Ivana Crnojevića“, navodi se u regovanju.

Albanski forum navodi da su Albanci i njihova dispora dali punu podršku obnove crnogorske nezavisnosti 2006.god., i svim euro-atlanskim integracionim procesima Crne Gore te da u tim procesima ta zastava nije smetala.

>>>Prijava zbog isticanja albanske zastave, zakone svi moraju da poštuju

„Vi je danas je danas uporedjujete sa nekim drugim zastavama i skupovima! Nećemo dozvoliti da Vi gosdodo kažnjavate gradjane Malesije,  i ujedno uporedite ovaj kulturni skup, na kome se samo pjevalo, igralo i slavilo, sa skupovima na kojima se proziva mržnja, i šovinističke poruke, ne samo prema Crnoj Gori, nego i drugim susjednim državama“, navode u reagovanju.

Kako dodaju, za Albance, prijava ništa ne znači.

„Sami sebi ste ostavili ljagu Vašim djelovanjem. Ali svakako da dodamo da je potrebno, da se na nivou svih nacionalnih partija, razmotriti dalje učešće u vlasti gdje stoji ministar koji ima jedan ovakav stav prema kulturnim aktivnostima Albanaca, na kojima neizostavno vijori i vijoriiće se zastava Albanaca“, navodi se u reagovanju Albanskog foruma.

 

Portal Analitika