Politika

Vujović: Nijesam pisao saopštenje NSD: Vujović nanio ogromnu štetu DF-u

 Odbornik Demokratskog fronta u Skupštini opštine Budva, Đorđe Vujović, ogradio se od nedavnog, neprimjerenog saopštenja tog političkog saveza koje je potpisano njegovim imenom i u kome se aludira na seksualnu orijentaciju odbornika Crnogorske Pera Duletića. On kaže da sadržaj tog teksa nije pisao, niti dao odobrenje da se u njegovo ime pošalje medijima. 
Vujović: Nijesam pisao saopštenje NSD: Vujović nanio ogromnu štetu DF-u
Nova PobjedaIzvor

Iz centrale DF-a, međutim, tvrde da to nije istina, te da Vujoviću ništa nije podmetnuto, a portparol Nove Marko Kovačević je kao dokaz objavio korespodenciju sa Vujovićem koja pokazuje da je odbornik Nove znao za saopštenje. 

ODGOVORNOST 

- Predsjednik NSD, Andrija Mandić, će u skladu sa Statutom pokrenuti postupak za utvrđivanje odgovornosti odbornika NSD i DF u SO Budva, Đorđa Vujovića, zbog njegovog istupanja u javnost, iznoseći neistine, pokušao da nanese štetu Novoj srpskoj demokratiji i Demokratskom frontu, navedeno je u saopštenju Nove srpske demokratije. Vujović je šest dana nakon što je saopštenje poslato na mejl adrese svih medija, od kojih ga većina nije objavila, juče saopštio da ga nije pisao.

 - Obavještavam crnogorsku, a prije svega budvansku javnost, da saopštenje DF-a koje je, zbog svog nepristojnog saržaja, izazvalo političku ujdurmu, kritiku cjelokupne javnosti, pa i tenzije u okviru vladajuće koalicije u Budvi, nijesam napisao, niti dao odobrenje da se u moje ime pošalje medijima. Ovu grubu igru sa mojim imenom i prezimenom oličenu u formi političkog saopštenja zbog imena i časti svoje porodice sam dužan da zaustavim, odnosno da jasno demantujem da sam ja potpisnik ovih redova u kojima se vrijeđaju pred stavnici Crnogorske partije, konkretno gospodin Pero Duletić, sa kojim imam korektne građanske odnose – saopštio je Vujović. 

Naveo je da je godinama u politici i da nikada nije izgovorio, kako je rekao, gorku riječ prema kolegama iz vlasti ili opozicije. - Imajući u vidu da pojedine osobe danima ispiraju usta sa mojim imenom, pa čak i najavljuju tužbe zbog teksta koji nisam napisao, niti dao odobrenje za konačnu verziju, smatram da imam obavezu da obavijestim javnost, a prije svega gospodina Duletića i njegovu porodicu da Đorđije Vujović ni kao političar, a ni kao čovjek, ne stoji iza ovog saopštenja - poručio je Vujović. 

SADRŽAJ 

Portparol Nove srpske demokratije Marko Kovačević poručuje, međutim, kako je neistina da je neko od rukovodstva Fronta ili iz centrale Nove Vujoviću „bilo šta podmetnuo“. Tvrdi i da je Vujović bio upoznat o sadržaju saopštenja, da je učestvovao u njegovoj izradi i dao pristanak da se ono potpiše njegovim imenom i prezimenom. 

- Iz kojih razloga je Đorđe Vujović naknadno postupio kako je postupio, to je već njegova stvar – napisao je Kovačević na Fejsbuku. Naveo je da su centrala Nove i rukovodstvo Fronta bili na raspolaganju odborničkom klubu DF-a iz Budve da zajedno odbrane ideju da Sabor trubača u Guči dobije svoj nastavak na primorju. 

- Iskazana je potreba da lokalni DF iz Budve odgovori izvjesnom Peru Duletiću, koga ni ja niti bilo ko iz centrale ne poznaje lično i da se i sa tog nivoa odbrani dobra ideja budvanskog DF-a i odgovori onima koji su je šovinističkim pristupom napali. Centrala je u tehničkom i sadržajnom smislu pružila pomoć odborničkom klubu DF-a iz Budve da odbrani svoju ideju i usaglasila saopštenje sa njegovim predsjednikom. Nijesam srećan što ovo moram da iznesem javno, ali kao portparol imam pravo na uvid i upoznao sam se sa komunikacijom na relaciji centrala - Đorđe Vujović u kojoj se definisalo samo saopštenje i koja opovrgava iznesenu tvrdnju Vujovića da je potpisan bez njegovog odobrenja i da nije bio upoznat o sadržini saopštenja – tvrdi Kovačević. 

Kao prilog tome, Kovačević je na Fejsbuku objavio i prepisku sa Vujovićem iz koje se, kako tvrdi, vidi da Vujović sugeriše šta je sporno i šta bi trebalo da bude izbačeno iz konačne verzije saopštenja. Iz Nove je, nakon Kovačevićevog regovanja, Vujović dodatno optužen da je umjesto da stane uz svoju stranku, stao uz Crnogorsku i ,,nekog nepoznatog Pera Duletića, za koga pretpostavljamo da je bio i u DPS-u“. 

- Rukovodstvo DF-a je juče, nakon što je saznalo da je Đorđu Vujoviću, čije je ime pomenuto, u Budvi prijećeno od različitih grupacija i pojedinih lobija, preuzelo odgovornost za sve što je u tom saopštenju izrečeno. Ipak, ni to nije umanjilo Vujovićev strah, pa je danas morao i lično da se distancira od saopštenja sa kojim je od početka upoznat i na njemu vršio određene korekcije, koje se nijesu ticale Pera Duletića, već njegove rodbine, što smo mi ispoštovali uvažavajući časno bratstvo Duletić, koje glasa i za DF, stoji u reagovanju Nove.

Pavićević pozdravio saopštenje Vujovića

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević pozdravio je odluku Vujovića da se ogradi od, kako je rekao, primitivnog saopštenja čiji su autori lideri ili neko od trojice lidera Demokratskog fronta.

 - Vujović je svojom izjavom poručio da sumnja da su mu lideri DF-a organizovali političku namještaljku, te da takav način vođenja politike ne može doprinijeti očuvanju mukom stečene vlasti u Budvi - rekao je Pavićević i dodao kako je sada svima jasno da je namjera lidera Fronta da „Budvu vrate onima koji su pobijeđeni 2016. godine“. 

- Lideri DF-a su postupili kukavički i prizemno. Svom članu i funkcioneru su podmetnuli prljavi tekst i pustili u javnost bez njegovog odobrenja, što je gospodin Vujović i potvrdio. U kontinuitetu govorim da su DF i DPS dvije polovine iste trule jabuke, a danas imamo čisti i javnosti dostupan dokaz za to. Zato još jednom pozivam sve građanske i emancipatorske političke formacije u Crnoj Gori da zajednički radimo da lideri DFa i DPS-a što prije prestanu presudno da utiču na političke procese u našoj državi - zaključio je Pavićević. 

Portal Analitika