Politika

Milačić: SPC u Crnoj Gori je tvrd orah koji niko ne može slomiti

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić sastao se sa predsjednikom Saveza Srba Francuske Đurom Ćetkovićem. Sastanak je upriličen u Manastiru Stanjevići iznad Budve, a domaćin susreta bio je iguman Manastira o. Jefrem Dabanović.

Milačić: SPC u Crnoj Gori je tvrd orah koji niko ne može slomiti
Portal AnalitikaIzvor

Sagovornici su istakli važnost duhovne dimenzije koja prožima cjelokupni istorijat Crne Gore, ističući upravo značaj Manastira Stanjević koji je pregnućima Mitropolita Amfilohija, ali i cjelokupnog monaštva, sveštenstva i vjerujućeg naroda ponovo zasijao na ponos ne samo Mitropoliji Crnogorsko-primorskoj, već i cijeloj Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

''Srećan sam što smo baš ovaj Manastir odabrali kao mjesto dočeka uvaženog prijatelja i predstavnika Srba u Francuskoj, Đura Ćetkovića. Imajući u vidu njegovu ulogu u zaštiti interesa nekoliko stotina hiljada Srba u toj zemlji, njegov doprinos gledam istim očima kao i pregalaštvo oca Jefrema koji je u ovom smutnom vremenu uspio da obnovi i preporodi Manastir Stanjević. Upravo ovakvim svijetlim primjerima dokazujemo samima sebi da smo kadri da zaštitimo naš narod, ali i drugima da uputimo poruku da je naš narod, naša vjera, naša tradicija, naša istorija ''tvrd orah'' koji ni zub vremena ne može slomiti, a kamoli neki neprijatelj spolja, a još manje iznutra.'' zaključio je Milačić.

Susretu su prisustvovali i generalni sekretar Prave Crne Gore Vladislav Dajković, kordinator za Budvu Aleksandar Franeta, kao i član IO Prave u Budvi, Jovan Ivanović.

 

Portal Analitika