Fudbal

Breznica piše istoriju: Olimpija Kluž pala pod Malim brdom

Možda izgleda nevjerovatno, ali Breznica je pobijedila Olimpiju iz Kluža sa 3:2 u kvalifikacionoj grupi dva Lige šampiona i doša na korak od plasmana u eliminacionu rundu.
Breznica piše istoriju: Olimpija Kluž pala pod Malim brdom
Portal AnalitikaIzvor

Ženski crnogorski fudbal više nikada neće biti isti, Breznica je ispisala novu stranu istorije i upisala prvi trijumf u Evropi. Ono što mnogi zaboravljaju prije samo četiri godine od iste ekipe Breznica je na kvalifikacionom turniru u Poljskoj izgubila sa 10:0, a sada Rumunke su morale da čestitaju boljem timu na kraju. Ono što je uradio Zoran Vuković sa svojim stručnim štabom svakao da je za ponos, ali i dokaz da se uporan i predan rad isplati.

„Valjda sada svi vide da nismo uzalud najavlljivali makar jednu pobjedu na ovom turniru, a ako kažem da smo pobjedili nosioca grupe, skoro redovnog učesnike eliminacione faze, ekipu koja nas je prije četiri godine deklasirala onda ova pobjeda dobija na značaju. Ovo je pobjeda tima, svaka igračica je dala sve od sebe na terenu su srece ostavili, igrale su kao u transu i došle do pobjede. Imamo još jednu utakmicu koju čekamo mirno jer mi smo naš cilj ispunili, ali ako nam se otvori prilika da uradimo nešto čemu smo se potajno nadali vjerujte da ćemo sve uraditi da do toga dođemo. Ove djevojke su zaslužile da svi budemo ponosni na njih, da budu na svim naslovnim stranicama, jer su uradile nešto što je izgledalo nemoguće. Zahvalio bih se upravi FK Petrovac, publici na stadionu, pozdravio bih sve naše Pljevljake, jer sam siguran da bi u Pljevljima stadion bio skoro pun. Čuo sam da je tokom utakmce Rudar-Grbalja publika sa ovacijama pozdravljala svaki naš gol. Velika im hvala i nadam se da će doći u Nikšić da nas podrže na posljednjoj utakmici u utorak 13. avgusta protiv Mitrovice“, kazao je Vuković za PVportal.

Opet je tim iz Pljevlja napravio preokret, gošće su povele u 17. minutu nakon prekida koji je izvela Čiolaku, a Fučaj loptu sprovela u mrežu. Kada su svi mislili da će Rumunke na odmor otići sa golom viška, u sedmom minutu nadoknade, zbog osveženja od vrućine, Jelena Vujadinović iskoristila je svoju prednost u tehnici i brzini, primila loptu koju joj je uputila Jelena Karličić i poravnala rezultat.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Fučaj je u svom kaznenom prostoru nepropisno starovala na Jelenu Karličić i za arbitarku iz Hrvatske Vesnu Budimir nije bilo dileme, odmah je pokazala na bijelu tačku. Siguran egzekutor sa penala bila je Ana Milović. U 50. minutu, jedna od najboljih na terenu Jelena Karličić nesebično je uposlila Anu Milović koja je svojim drugim golom najavila veliko slavlje. U 70. minutu Borodi je uputila dobar pas ka Balećeanu koja je smanjila na 2:3. Do kraja Rumunke su imale više loptu u nogama, ali sjano postvljene igračice Breznice znale su kako da sačuvaju pobjedu i na kraju uslijedilo je veliko slavlje.

Breznica ima četiri boda nakon dva meča, kosovska Mitrovica maksimalnih šest, pa će ta dva tima u međusobnom duelu u Nikšiću, u utorak od 17 i 30 , odlučivati o pobjedniku grupe.

Portal Analitika