Politika

Medenici, Mugoši i Radonjiću krediti od 40.000 eura po povoljnim uslovima

Među funkcionerima koji su dobili kredite po povoljnim uslovima su predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica (40.000 eura), direktor Agencije za sprječavanje korupcije Sreten Radonjić (40.000 eura), direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša (40.000 eura), predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić (40.000 eura), direktor Uprave za inspekcijske poslove Alija Košuta (40.000 eura), predsjednica Upravnog suda Branka Lakočević (40.000 eura), direktor Fonda rada Kemal Đečević (40.000 eura) i dr.
Medenici, Mugoši i Radonjiću krediti od 40.000 eura po povoljnim uslovima
Portal AnalitikaIzvor

Komisija za stambena pitanja Vlade Crne Gore objavila je spisak funkcionera kojima su dodijeljeni stanovi ili krediti pod povoljnim uslovima u mandatu Vlade premijera Duška Markovića.

Marković je prošlog mjeseca, tokom Premijerskog sata u Skupštini, obećao da će objaviti podatke o stanovima i kreditima funkcionera, koji su shodno odluci Komisije za stambena pitanja bili označeni stepenom tajnosti.

"Predsjednik Vlade je tada kazao da nije riječ o dodjeli besplatnih stanova bez osnova, bez reda i propisa, već na osnovu Odluke po kojoj i državni službenici, a ne samo funkcioneri, imaju mogućnost na povlastice prilikom rješavanja stambenog pitanja", saopšteno je iz Vlade.

On je, kako navode iz Vlade, ocijenio i da rješavanje stambenog pitanja ne doživljava kao privilegiju već kao potrebu zaposlenog, saopštivši da je u posljednjem periodu kroz razne vidove Vladine podrške, stambeno pitanje riješilo i oko 2.400 zaposlenih u prosvjeti, zdravstvu, sektoru bezbjednosti i javnoj upravi.

Spisak funkcionera sa podacima o dodijeljenim stanovima i kreditima nalazi se na portalu Vlade Crne Gore – podportalu Generalnog sekretarijata Vlade, u dijelu Slobodan pristup informacijama.

spisak-5

 

spisak-3

 

spisak-6

 

spisak-1

 

spisak-4

 

spisak-8

 

spisak-7

 

spisak-2
Portal Analitika