Fudbal

Petarda Sitija u Londonu za početak odbrane titule

Fudbaleri Mančester Sitija ubjedljivo su savladali Vest Hem rezultatom 5:0 na gostovanju u prvom kolu nove sezone Premijer lige.
Petarda Sitija u Londonu za početak odbrane titule
Sportski portali Izvor

Izabranici Pepa Gvardiole nijesu imali težak posao na početku odbrane titule, ali je u tri navrata sudija konsultovao VAR, koji se od ove sezone koristi u elitnom rangu engleskog fudbala.

Junak trijumfa ‚Građana‘ bio je Rahim Sterling, koji je upisao het-trik, postigavši golove u 51. i 75. minutu, kao i nadoknadi vremena. Branioca titule je u vođstvo doveo Gabrijel Žesus u 25. minutu, poslije asistencije Kajla Vokera, a jedini preostali gol bio je delo Serhija Aguera, a postigao ga je iz penala.

Branilac titule je, inače, šest puta zatresao mrežu 'Čekićara' na Olimpijskom stadionu, ali je VAR pokazao da je Žesus tom prilikom bio u ofsajdu posle asistencije Sterlinga. Engleski fudbaler je, ipak, ubrzo postigao svoj drugi pogodak, a treći za Siti, koji je iz druge prilike došao do četvrtog gola, pošto je Aguero prvobitno bio neprecizan sa bijele tačke. Međutim, pošto Lukaš Fabijanski nije bio na liniji dobio je novu šansu i iskoristio je, da bi Sterling potom postavio konačan rezultat.

Siti je, inače, sezonu započeo osvajanjem Komjuniti šilda, pobjedom nad Liverpulom, a upravo su Crveni otvorili sezonu u prvenstvu i savladali su Norič sa 4:1.

Portal Analitika