Politika

DF: Pavićević je agent zapadnih službi

Sa žaljenjem konstatuje da smo polemišući s Demokratma i Crnogorskom sve vrijeme bili u pravu, i da tajni dogovor Bogdanovića i Bečića sa DPS- om ozvaničen 31. jula u Skupštini Crne Gore podrazumijeva nekoliko kvislinških faza kako bi se zaokružio projekat opozicione izdaje, kazali su iz Demokratskog fronta (DF).
DF: Pavićević je agent zapadnih službi
Portal AnalitikaIzvor

„Tako je danas koalicioni partner Demokrata, vanparlamentarna Crnogorska, po nalogu crnogorskog Zaeva, raskinula koaliciju u Budvi, ne bi li na jesen i u ovom gradu sproveli kotorski scenario na kojem je mlađani Bečić iz prve magistrirao“, navode iz ove koalicije.

Dodaju da nakon ovog, prema njihovim riječima, „pozadinskog poteza Crnogorske, čak i najokorelije pristalice Bogdanovića i Bečića nemaju dilemu da je njihov prijatelj, profesor Pavićević, klasična agentura zapadnih službi koji je poslat u Crnu Goru da razbije opozicionu vlast u Kotoru, Budvi i Herecg Novom“.

„Više je nego simptomatično da nakon njegovog preuzimanja Crnogorske i ideološkog oblikovanja Bogdanovića i Bečića, opozicija gubi Kotor, izaziva se kriza u Budvi i Herceg Novom, a po najnovijim informacijama sličan scenario se očekuje i u Beranama. I umjesto da se ograde i osude potez svog partnera profesora Pavićevića, Bogdanović i Bečić, spremaju novu izdaju koja će rezultirati pokušajem rušenja opozicione vlasti u Budvi“, istakli su iz DF-a.

Oni tvrde da se radi o preuzetoj obavezi iz, kako kažu, tajnog dila koji su postigli sa DPS-om, kojim je, prema njihovim riječima, Demokratama garantovano da neće biti krivično pravno procesuirani u aferi “Klap” i “Vardar”, ali zato „zauzvrat moraju ući u radnu grupu i srušiti vlast u svim gradovima gdje je opozicija na vlasti“.

„Da smo u pravu najbolji dokaz su danas objavljene fiktivne fakture Demokrata na portalu Borba, u kojima se jasno vidi njihova povezanost sa firmama AP “Print”, “Fortis”, “Monargo” i drugima koje su za potrebe Aca Đukanovića “oprale” višemilionske iznose. U veoma malim vremenskim intervalima sa istim firmama sa kojima posluju Bogdanović i Bečić posluje i Pozitivna Crna Gora ( koja slučajnost), ali i RZUP Aca Đukanovića i Jugopetrol u kojem je ključnu ulogu imao ministar Pavle Radulović. Sudeći po djelimično objavljenim fakturama iz 2016, tada vanparlamentarne Demokrate naduvavaju iznose fiktivnih faktura, a novac im se vraća u kešu preko drugih firmi iz afere “Klap” i “ Vardar”. I tako pojedinci iz Demokrata samo u jednoj fazi dolaze do zarade od 180.000 eura u kešu“, naglasili su iz DF-a.

Portal Analitika