Crna hronika

Tužilaštvo formiralo predmet protiv Dejana Bana

Tužilaštvo je formiralo predmet protiv Dejana Bana, zbog napada na policajca na aerodromu u Tivtu, saopšteno je iz ODT-a Kotor.
Tužilaštvo formiralo predmet protiv Dejana Bana
Portal AnalitikaIzvor

„Pred ovim Tužilaštvom je formiran predmet na osnovu krivične prijave UP OB Tivat protiv lica D.B., zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Istom je upućen poziv za saslušanje u svojstvu osumnjičenog“, naveli su za naš portal iz Osnovnog državnog tužilštva Kotor.

Podgorički biznismen Dejan Ban, izvršni direktor Pomorskog saobraćaja i suvlasnik te kompanije, priveden je nakon što je napao policajca na aerodromu u Tivtu. Protiv njega je, kako nam je kazano iz policije, podnijeta krivična prijava.

Ban je naime prišao automobilom terminalnoj zgradi i parkirao se na zabranjenom mjestu. Kako je saopšteno za Portal Analitika, policajac je prišao Banu i kazao mu da mora pomjeriti vozilo, nakon čega je Ban prvo verbalno a onda i fizički napao policajca.

"On je nasrnuo na policijskog službenika i zadao mu udarac, nakon što nije postupio po naređenju policjskog službenika da ukloni vozilo sa mjesta na kojem nije dozvoljeno parkiranje. D.B. je lišen slobode i predat službenicima Odjeljenja bezbjednosti Tivat. Nakon konsultacija sa tužiocem protiv D.B. je nadležnom tužiocu podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti", navode iz policije.

Ban je, s druge strane, u izjavi za Dan negirao navode iz policije.

Portal Analitika