Politika

Demokrate: Ban ošamario a Radunović napao komunalnog policajca - u čemu je razlika?

Od Slavena Radunovića, kao opozicionog poslanika, očekivali bismo da bude nosilac drugačijeg obrasca ponašanja od onog koji već baštini DPS - navodi se u reagovanju Demokratske Crne Gore.
Demokrate: Ban ošamario a Radunović napao komunalnog policajca - u čemu je razlika?
Portal AnalitikaIzvor

''Bahatost i nepoštovanje zakona već imamo oličene u DPS-u, Đukanoviću, a, vidjeli smo, i u njegovom kumu koji se juče odnio kako se odnio prema policajcu u Tivtu. Slaven Radunović, nažalost, ne pokazuje da je alternativa koja nudi ikakvu promjenu s obzirom i na neke elementarne manire u ophođenju sa drugim ljudima i zakonom. Naprotiv, pokazuje ono u šta niko ko želi promjenu, ne želi da vjeruje: da bi se, kad dođe na vlast, ponašao istovjetno kao što se danas ponašaju siledžije iz redova DPS-a'', navodi se u saopštenju.

***** DF: Čudno je da Demokrate na svojoj FB stranici sponzorišu incident Radunovića *****

***** Radunović: Demokrate stoje iza incidenta, policajci njihovi članovi *****

Demokrate navode da ako se zajedno Radunovićem, bore protiv bahatog ponašanja na najširem mogućem planu, kakvu je alternativu, juče, Radunović građanima ponudio svojom bahatošću? 

''U istom danu je Đukanovićev kum ošamario policajca, a on napao komunalnog policajca. U čemu je razlika? To što je neko poslanik, ne daje mu za pravo da krši propise i da napada službena lica. Zar je trebalo da komunalni policajci u Bijeloj tolerišu nezakonitost samo zato što je upražnjava opozicioni poslanik? Ne. Komunalni policajci u Bijeloj su juče bili na visini zadatka i pokazali kako vlast u jednoj opštini ili državi treba da funkcioniše: dosljedno i sa identičnim aršinima prema svim građanima, bez obzira na njihovo političko opredjeljenje'', ističe se u saopštenju.

Demokrate smatraju da je dobro što je poslanik Demokratskog fronta, Slaven Radunović, u svojim objavama na Fejsbuk profilu demantovano navode svojih aktivista na društvenim mrežama da je imao verbalni konflikt sa Milovom policijom.  

''Saopštio je da, ne samo da nije riječ o Milovoj policiji, nego da su i komunalni policajci sa kojima je imao verbalni konflikt – članovi Demokrata. Ovo je naravno još jedna manipulacija funkcionera Fronta, koji svoju bahatost i primitivno ponašanje pokušava opravdati političkom pristrasnošću. Svaka čast komunalnim policajcima koji su pokazali da tamo gdje je opozicija na vlasti – nema dvostrukih aršina'', dodaje se u saopštenju.

Kako dalje smatraju, loše je i tužno to što Slaven Radunović nekoliko trenutaka svog nedoličnog ponašanja hoće da opravda napadom na Demokrate, te pitaju zašto to radi? 

''Zar je moguće da u svemu nalazi motiv za napad na Demokrate, pa čak i u svojoj bahatosti? I, nakon svega, u objavi na svom Fejsbuk profilu koristi retoriku tada funkcionera opozicionog Izbora, sada funkcionera DPS-a, Dušana Radovića Kruša, koji je, svojedobno, takođe, izjavljivao da sa opozicijom ne bi ni kafu popio, dok je sa DPS-om mogao da popije čaj. Nadamo se da i Radunović neće završiti na nekoj čajanci...'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika