Nikolić primio osvajače medalja

Rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić organizovao je prijem studentima Univerziteta Crne Gore, osvajačima medalja na „EUSA Combat Games“, univerzitetskom prvenstvu Evrope u karateu, tekvondou, kik boksu i džudou, koje je održano u Zagrebu, od 31. jula do 3. avgusta 2019. godine.
Prijem kod rektora
Prijem kod rektora
Portal AnalitikaIzvor

Rektor je čestitao Novu Raičeviću, studentu Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, na osvojenom drugom mjestu i srebrnoj medalji u džudou, Danilu Jekniću, studentu Elektrotehničkog fakulteta, na osvojenom trećem mjestu i bronzanoj medalji u kik boksu, i članicama kata tima Univerziteta Crne Gore Jovani Marić i Milici Bjelici, studentima Ekonomskog fakulteta, na osvojenom trećem mjestu i bronzanoj medalji.

“Želio bih da uputim čestitke našim studentima koji su, uz mnogobrojna odricanja, uspjeli da postignu veliki uspjeh na sportskom planu i na taj način da promovisali naš Univerzitet i državu. Uspjeh je još značajniji ako se uzme u obzir da je na prvenstvu učestvovalo 1.300 studenata sa 404 evropska univerziteta iz 36 zemalja.”

Rektor je istakao da Univerzitet Crne Gore kroz mnogobrojne aktivnosti Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, univerzitetskog sportsko-kulturnog centra, sportskih udruženja na fakultetima i studentskog sportskog saveza Crne Gore, konstantno radi na promociji sportskih nauka, univerzitetskog sporta i zdravih stilova života.

“Sprovodeći brojna naučna istraživanja, želimo da dodatno ojačamo vezu između sportskih nauka i prakse, u cilju unapređenja sportskih aktivnosti i rezultata.”

“Strategijom razvoja Univerziteta Crne Gore u narednom periodu smo dodatno prepoznali značaj razvoja studenstkog sporta kroz organizovanje novih sportskih disciplina na studentskim međufakultetskim takmičenjima, kao i promovisanje zdravih stilova života cjelokupne studentske populacije na našem Univerzitetu“.

Na prijemu su prisustvovali i predstavnik studentskog parlamenta UCG Pavle Malović, koji je bio i predstavnik delegacije crnogorskih studenatna na ovom takmičenju, i treneri osvajača medalja,  Mr Veselin Piletić trener Danila Jeknica, trener u kik boks kluba Rad iz Podgorice i Rajko Vujošević direktor karate kluba Buducnost iz Podgorice.

Portal Analitika