Muzika

Bebek dočekan ovacijama na Krupcu

Sinoć je na Krupačkom jezeru otvoren najveći crnogorski festival Lejk Fest. Ovogodišnje izdanje festivala otvorio je bend Srđine Strijele. Bio je to njihov premijerni nastup u kojem su predstavljene odlične autorske pjesme tvrdog zvuka.
Bebek dočekan ovacijama na Krupcu
Portal AnalitikaIzvor

Nakon nešto manje od sat na binu se popeo Akademia bend iz Bara. Kada se publika već zagrijala, scenu je zauzeo muzički sastav iz Niša "Stereo banana", a nakon njih i hrvatski rep-rok bend "TBF" . Oni su svirali festivalski, veseo i dinamičan repertoar i razigrali publiku pred nastup headlinera Željka Bebeka.

lejk4

Publika ga je dočekala ovacijama i velikim aplauzom, a Bebek im je uzvratio da mu je veoma drago što je tu, nakon čega je zajedno sa njima otpjevao brojne hitove iz svoje dugogodišnje karijere, a anjviše ih je bilo iz perioda dok je bio član "Bijelog dugmeta".

Nakon Bebeka na binu su stupili članovi američkog benda ,,Dog eat dog” koji us dodali da im je zadovoljstvo što su pozvani da učestvuju i što su imali priliku da posjete i nastupa u ovom dijelu Evrope.

lejk1

„U Nikšić nas je doveo poziv organizatora, divnih ljudi koji su napravili ovu žurku. Imali smo slobodan termin i potrudili se da dođemo, nije bilo tako lako, ali se isplatilo. Organizacija je zaista odlična. Tehnički detalji, bina, sve je zaista izuzetno. Impresionirani smo jezerom, ", zadovoljno su istakli članovi benda.

Bendu se, pred kraj nastupa, na sceni pridružio i frontmen pančevačkog sastava "Iskaz", Zoran Stefanov.

lejk2

Prvo veče devetog izdanja Lake festa, završeno je nastupom Nikole Vranjkovića, čiji su izlazak na binu najvjerniji obožavaoci čekali do dva sata iza ponoći. On je kazao da je navikao da svira posljednji na festivalima, te da oni koje ne interesuje njegova muzika mogu da odu kući, ali da oni koji ostanu znaju šta mogu da očekuju.

"Jedan od najdražih festivala na kojima nastupam je Lake. Jednostavno, ima sve te stvari koje su potrebne da bude dobro, od ambijenta do tehnike, sve je odlično", zaključio je Vranjković.

lejk3

Večeras će program u 19 sati otvoriti sastav ,,Off duty”, zatim ,,Killo killo banda” (19.40 h), Ibrica Jusić (20.45 h), ,,Bombaj štampa” (22.20 h), ,,Prti Bee Gee” (23.45 h), Punkreas (00.45 h) i Gramophonzije (1.45 h).

Karte se mogu kupiti na ulazu u festivalski prostor, a organizovan je i prevoz od Nikšića do Krupca (50 centi) na svakih pola sata i nazad, kao i povratak iz Nikšića do Podgorice (1,5 eura).

lejk5
Portal Analitika