Svijet

(VIDEO) Spašen muškarac koji je četiri dana bio zarobljen u pećini

Muškarac iz Kambodže spašen je nakon što je četiri dana bio zarobljen u pećini gdje je doživio nezgodu dok je sakupljao izmet šišmiša, javlja BBC.
Fresh News
Fresh News
IndexIzvor

Sum Bora (28) je u nedjelju propao između dviju stijena u pećini nakon što se vratio natrag po svoju baklju. Porodica ga je uskoro počela tražiti i pronašla ga je tek u utorak, kada je već nekoliko dana bio bez hrane i vode.

Nakon desetosatne akcije spašavanja, u kojoj je sudjelovalo oko 200 spasilaca, u srijedu je uspješno oslobođen i sada se liječi u lokalnoj bolnici.

 

 

"Mislio sam da neću preživjeti. Izgubio sam svaku nadu. Da sam imao nož sa sobom, počinio bih samoubistvo", izjavio je Bora.

Kada su spasioci stigli na mjesto događaja, nijesu mogli odmah izvući Boru jer je ulaz u špilju bio preuzak. Došla je dodatna pomoć s helikopterom i Bora je oslobođen tek kada su stijene oko njega probijene mehaničkim putem.

Koun Sotea, supruga Bore, izjavila je kako se u bolnici liječi zbog povreda glave, koljena i grudnog koša. Zahvalila je kambodžanskom premijeru Hun Senu koji je poslao spasilački tim i donirao 2500 dolara njihovoj obitelji.

Izmet šišmiša, poznat kao guano, često se koristi kao đubrivo i postiže dobru cijenu u Kambodži.

Portal Analitika