Region

Bedeković: Egu bi godilo da mi izmisle ljubavnika

Nova ministarka za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković u intervjuu za hrvatski RTL otkrila je kako se u tri sedmice snašla na novoj poziciji. Odmah se osvrnula na nedavnu tragediju u Zagrebu u kojoj je muškarac ubio šestero ljudi.
Bedeković: Egu bi godilo da mi izmisle ljubavnika
IndexIzvor

"Naravno da još jednom izražavam žaljenje i saučešće, ali najvažnije je da je dijete koje je preživjelo tragediju smješteno u adekvatnu ustanovu gdje ga njeguju, a sve dalje procedure su na centru za socijalnu pomoć", rekla je Bedeković.

Najavila je da će u sve socijalne centre i produžnice biti stavljeni detektori metala

Jedna od tema na kojoj se trenutno radi je zaštita centara za socijalnu pomoć nakon tragedije u Đakovu u kojoj je korisnik Centra ubio dvoje zaposlenih.

"U sve centre i sve produžnice biće stavljeni detektori metala, sredstva su osigurana u proračunu, a rok za nabavku detektora je 30. septembar", kazala je ministrica i dodala:

"Negdje do kraja godine postići ćemo status službene osobe za sve socijalne radnike i osobe u sistemu."

Ministarka se ne boji da bi ju afere mogle zaustaviti.

"Ja sam vam zapravo u osnovi jedna jako dosadna osoba. Ako mi žele izmisliti skandale, godilo bi egu da mi izmisle ljubavnika", zaključila je Bedeković koja je ovaj tjedan dežurala s ministrom branitelja Tomom Medvedom.

Portal Analitika